Preview 33. kolo

Loučení s rokem 2022, nad Plzní proletí Kometa!

Kalendářní rok 2022 končí, ještě než dá ale poslední vale, stihnou Plzeňští jeden extraligový duel - přivítají Brno.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
30. prosince 2022
33. kolo Tipsport extraligy

Posledních šest vzájemných utkání bylo mezi oběma soky velice vyrovnaných, dokonce hned čtyři nerozhodla základní hrací doba. Stejně tak i letos, když Brno v Plzni zvítězilo v prodloužení. Další tři nadstavby zase Kometa zvládla v samostatných nájezdech, zbylá dvě utkání si každý ze soupeřů pro sebe uzmul v základní hrací době. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Kometě loňský extraligový ročník příliš nevyšel, obsadila po základní části až desátou příčku, na šesté indiány ztratila patnáct bodů. V předkole play off byl nad síly Liberec, v sérii totiž v každém utkání zvítězili domácí.

Letošní umístění je velmi podobné - deváté, přitom Jihomoravané začali sezónu skvěle. V prvních osmnácti zápasech totiž v extralize pouze pětkrát padli. Jenže pak se karta zcela obrátila a v dalších třinácti kolech tříbodová výhra nepřišla ani jednou! To stálo v polovině prosince post i trenéra Martina Pešouta, na lavičku týmu se tak postavil opět Libor Zábranský, přišel mu na pomoc ze Sparty Patrik Martinec. Naposledy trenérský tým rozšířil Jaroslav Modrý, který po konci v Českých Budějovicích povede na jihu Moravy z pozice asistenta trenéra obránce. Na straně hráčů se zase před pár dny z Anglie vrátil Adam Raška, zatím na měsíční zkoušku.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Petr Holík, který vstřelil sedm branek a přidal hned pětadvacet asistencí. O celých devět bodů zpět je nejlepší střelec týmu Luboš Horký (16+7). Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Dominik Furch s úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent, o necelé procento zpět je Marek Čiliak.

Početní výhody Komety jsou po těch Třince v lize nejlepší, hra v oslabení je naopak zcela nejhorší. Toho jsou si Jihomoravané vědomi, také posbírali nejméně trestných minut v celé soutěži. Suma rozdaných hitů je devátá a zblokovaných střel pátá.



Výsledky posledních zápasů
Bílí Tygři Liberec 2
HC Škoda Plzeň 1pp
(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 58. Flynn (Balinskis), 62. Flynn (A. Najman) – 9. Hrabík (Schleiss, Kaňák).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Kaňák, Zámorský, Malák, Piskáček (A), Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Holešinský, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Malát, Adamec.


HC Kometa Brno 2
Mountfield HK 3pp
(0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Holík (Kundrátek), 49. Horký (Flek) – 48. Jergl (Lalancette, Perret), 60. Cingel (Lalancette, Lev), 64. Cingel (F. Pavlík).
HC Kometa Brno: Čiliak (Furch) – Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gulaši (A), Ščotka, Hrbas – Koblížek, Holík, Flek – Horký, Strömberg, Zaťovič (C) – Kratochvíl, Kollár, Süss – I. Sedláček, Malý, Dufek.