Ohlasy 33. kolo

Výhra nad Kometou nás nabudí do další práce, říká dvoubrankový Tomáš Mertl

Lepší závěr roku si nemohli plzeňští fanoušci přát. Kometa sice po dvaceti minutách vedla na západě Čech o dvě branky, avšak záhy se indiáni nadechli k velkému obratu. Nejprve první přesnou ranou snížil kapitán Jan Schleiss, následně dvě brankami skóre otočil Tomáš Mertl a znovu dvěma přesnými zásahy dal utkání definitivní podobu Petr Kodýtek.

Lépe do utkání vstoupila brněnská Kometa, která domácí celek v první třetině přestřílela a díky dvěma gólům se také ujala dvoubrankového vedení. „Kometa hrála velice dobře, navíc měla hodně přečíslení. Z naší strany to bylo katastrofální. V kabině jsme si k tomu něco řekli, samozřejmě to nebylo nic hezkého. Od trenérů přišel pořádný kartáč, což bylo potřeba, aby se poté vše změnilo. My musíme nyní koukat na to, že hokej se hraje šedesát minut a nám se následně povedlo obraz hry otočit a získat tři body,“ říká po zápase Tomáš Mertl.

Na startu druhého dějství hrálo Brno početní výhodu, avšak Plzeňané vše skvěle ubránili, což bylo pro zbytek zápasu velice důležité. „Ubránili jsme na začátku druhé třetiny oslabení a vzápětí se zcela obrátil obraz hry. Určitě to byl klíčový moment v zápase. Já jsem pořádně neviděl, co se tam stalo, ale šli jsme se mstít, za což jsme dostali trest, avšak to k hokeji patří,“ dodává útočník Škody.

To indiáni si nedlouho poté počínali v početní výhodě o mnoho lépe, Jan Schleiss dostal puk ideálně na levý kruh a povedenou ranou vstřelil kontaktní gól. „Vést o dvě branky je strašně ošidný. I my jsme tento výsledek už hodněkrát ztratili. Nám se povedlo dát hezký gól z přesilové hry, což pozvedlo celý mančaft. Najednou jsme cítili, že máme v zápase šanci vše otočit a to se také povedlo. Pomohli nám k tomu také diváci, kteří byli hodně slyšet a k obratu nás dotlačili,“ hlásí směrem k fanouškům Mertl.

Po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané, jenomže krátce po startu závěrečné dvacetiminutovky vstřelil vítěznou branku právě Tomáš Mertl. „Myslím, že jsem Dominika trochu nachytal, protože tak velkou razanci ta střela neměla. Možná skrz obránce toho příliš neviděl. Nechtěl jsem se pouštět do žádné velké akce, tak jsem to jen hodil na bránu a zaplaťpánbůh to tam propadlo,“ má radost útočník indiánů.

Rok 2022 tak zakončila Plzeň tříbodovou výhrou, díky ní mají na devátou Kometu náskok již jedenácti bodů. „Jsme určitě rádi, že jsme zakončili rok výhrou a hlavně, že se nám povedlo vstřelit nějaké branky, protože v posledních duelech nám to příliš nešlo. Výhra nad Kometou nás určitě nabudí do další práce, protože leden bude hodně těžký, říká závěrem Tomáš Mertl.