Preview 34. kolo

Rok 2023 odstartují indiáni proti Rytířům!

Škoda načne kalendářní rok na jedné ze svých vůbec nejkratší z cest, představí se na ledě Kladna.

34. kolo ONLINE: KLADNO vs. PLZEŇ od 18:00!


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ stadion, Kladno
3. ledna 2023
34. kolo Tipsport extraligy

Kulatých deset výher v řadě v prvním letošním vzájemném střetnutí zkompletovali indiáni. V odvetě se ale již Rytíři vzchopili na odpor a uspěli na západě Čech v prodloužení. Nicméně nadále platí, že v posledních dvaceti duelech s Kladnem Plzeň nebodovala pouze dvakrát!


Z tábora soupeře
Rytíři vloni zakončili základní část čtrnáctí, na poslední (a přímo sestupující) Zlín měli pohodlný náskok osmnácti bodů. Aktuální umístění je na chlup stejné, leč nyní to již znamená při zúžení extraligy sestupové starosti. Přitom Kladno vstoupilo do soutěže pravou nohou, v prvních pěti kolech bodovalo. Jenže následovala naopak šestidílná série s nulovým ziskem. Nyní se ovšem svítá na lepší časy, Středočeši opanovali poslední tři duely, vyrabovali Litvínov, Mladou Boleslav a doma srazili i Třinec. Dotáhli se tak bodově na předposlední Karlovy Vary a na dvanáctý Motor již ztrácí pouze jediný.

Bodově tým nejvíce táhne Tomáš Plekanec, který vsítil sedm branek a přidal devatenáct asistencí. V zádech má Adama Kubíka (10+7), který ovšem odehrál o osm duelů méně. Šest zápasů ve svých padesáti letech odehrál i Jaromír Jágr, jenž se může pyšnit bilancí téměř bodu na zápas - nasbíral pět asistencí. Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Landon Bow, nepřehoupl se ale přes hranici devadesát procent úspěšnosti zákroků. Parťák Adamem Brízgala se vyšvihl naopak na jednadevadesát.

Kladno se pyšní osmými nejlepšími početními výhodami v soutěži, hra v oslabení je dvanáctá. Suma posbíraných trestných minut je čtvrtá, rozdaných hitů dokonce nejvyšší a zblokovaných střel naopak po Mountfieldu nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 5
HC Kometa Brno 2
(0:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 28. Schleiss (Rekonen, Zámorský), 33. Mertl (Rekonen, Zámorský), 42. Mertl (Kremláček), 53. Kodýtek (Schleiss), 56. Kodýtek (Hrabík, A. Dvořák) – 10. Horký (Holík), 19. Koblížek (Kučeřík, Flek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Vondraš) – Zámorský, Malák, Kaňák, Houdek, Kremláček, Kvasnička – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Pour, Malát, Suchý – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.


BK Mladá Boleslav 1
Rytíři Kladno 2
(0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. O. Najman (J. Stránský) – 21. Dotchin (Kubík, Plekanec), 41. Sotnieks (Melka, Voráček).
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Kehar, Slováček, Sotnieks, Babka, Voráček – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – O. Bláha II, Indrák, Pytlík – M. Procházka, Filip, Jágr – Michnáč, Zikmund (A), Melka – Beran.