Ohlasy 34. kolo

Až se naučíme hrát celý zápas, tak to bude dobré, říká Jan Schleiss

Již v průběhu první třetiny se Škoda dostala do pohodlného tříbrankového vedení, avšak nakonec ze zápasu bylo pěkné drama. Rytířům se povedlo v závěrečné periodě srovnat na 3:3, avšak poslední slovo měl kapitán Západočechů, který neskutečně přesnou ranou trefil na úvod nového roku tři body.

A jak samotné utkání viděl Jan Schleiss? „V první třetině jsme dominovali. Na Kladno jsme hodně tlačili, po zásluze vedli o tři branky, jen škoda toho gólu čtrnáct vteřin před koncem. I ve druhé části jsme měli pár šancí, ale díky naším oslabením jsme domácí vrátili zpět do hry a z toho pramenil jejich tlak. Ve třetí třetině jsme přestali hrát. Stále mi přijde, že každý zápas hrajeme pouze čtyřicet minut. Až se naučíme hrát celý zápas, tak to bude dobré,“ praví po zápase s Kladnem Jan Schleiss.

Jak již bylo řečeno, Středočeši dokázali dohnat tříbrankovou ztrátu, jenomže tři body si nakonec pro sebe přece jen uzmuli indiáni. Čtyři minuty před koncem využil početní výhodu právě Schleiss, ale jak! Brankářova flaška se po jeho ráně rozletěla na několik kusů. „Jsem hlavně rád, že vezeme domů tři body. Už jsem neměl komu nahrát, Kryštof Hrabík skvěle stál před brankářem, on navíc klečel. Nechtěl jsem vše riskovat zbytečnou přihrávkou, tak jsem to posléze vzal na sebe a naštěstí to vyšlo. Shodou okolností si myslím, že ta flaška byla terč, celkem v bráně svítila,“ říká s lehkým úsměvem forvard Škody.

Plzeň stále nemohla nastoupit v kompletním složení, nadále v kádru Škody panuje nachlazení. I kapitán Škodovky si tím prošel. „Je to těžké. Člověk týden leží, pak přijde na jeden trénink a musí hned do utkání. Já jsem absentoval dva zápasy, byl šest dní doma a naplno jsem se uzdravil. Musíme jist hodně vitamínů, abychom co nejdříve byli v plné síle,“ dodává.

Přestože Kladno plzeňský celek výrazně přestřílelo, ze zápasu nebere ani bod. Tuhle statistiku nicméně Schleiss moc neřeší. „Moc bych to nehrotil, důležité je, že ty góly nakonec dáme. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby těch střel bylo více, ale my jsme hlavně dnes šťastní za tři body,“ hlásí po druhé výhře v řadě.

A díky zmiňovaným třem bodům indiáni poskočili na čtvrté místo, který zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. „Já si myslím, že do konce základní části je stále hodně zápasů. Momentálně je to krásné, že jsme na čtvrté příčce, avšak nadále musíme tvrdě pracovat. Hrát poctivě zápas od zápasu. Ve vyrovnané tabulce stačí třikrát prohrát a jste rázem někde jinde,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Roman Turovský.