Ohlasy 38. kolo

Čistý průstřel? U mě celkem zvláštní, říká s úsměvem Lukáš Kaňák

Derby Škodovek patří té plzeňské! Po dvou třetinách domácí sice prohrávali 1:2, avšak v poslední periodě Lukáš Kaňák přesnou ranou od levého mantinelu srovnal a v prodloužení záhy při početní výhodě rozhodl Adrián Holešinský.

Zápas jako na houpačce. Jako první šla do vedení zásluhou Jakuba Poura Plzeň, avšak hosté dokázali ve druhé třetině skóre překlopit na svou stranu. Škoda v zápase nakonec vystřelila 46 pokusů na bránu a nakonec za to byla odměněna. „My jsme dnes chtěli všechno tlačit do brány, stejně jako při zápase s Litvínovem a myslím, že se nám to celkem dařilo. Věřili jsme, že to ve třetí třetině prolomíme a nějaký gól dáme. Naštěstí se to povedlo,“ těší Lukáše Kaňáka.

O postarání se podepsal právě plzeňský obránce, který vytáhl ze své sbírky jednu ze svých skrytých ran. „Já mám vždycky takové nenápadné střely, nikdy to nejsou bůhvíjaké rány. Byl to nakonec také čistý průstřel, což je u mě také zvláštní (smích). Já jsem byl ale hlavně rád, že jsme vyrovnali. Těší mě, že jsem klukům mohl pomoci, protože delší dobu mě tu táhnou za sebou jak kotvu,“ říká kriticky ke své osobě Kaňák.

Zápas nakonec dospěl až do prodloužení, avšak to se nakonec hrát nemuselo. Bruslaři hráli krátce před koncem čtyřminutovou početní výhodu a nedlouho poté Miroslav Svoboda bravurně zneškodnil přečíslení dvou na jednoho. „Oba gólmani nás drží celou sezónu, jsme za ně jenom rádi. Často nám dávají šanci na výhru a díky Mírovi jsme to dneska dokázali,“ chválí brankáře bek indiánů.

V samotném závěru třetí třetiny se hosté dopustili faulu, do nastaveného času tak šla Škoda v početní výhodě. A přesilová hra byla dokonce dvojnásobná, jelikož trenéři opět sáhli k risku odvolání brankáře. „Teď nám to několikrát nevyšlo, takže o to větší máme radost z výhry. V poslední době nám přesilové hry čtyři na tři nešly, tak trenéři zřejmě chtěli změnu. Povedlo se, dali jsme gól, musím kluky pochválit, jak to skvěle sehráli,“ říká plzeňský odchovanec.

Ten ovšem nezažíval nejlepší období v sezóně. Díky návratům z marody byl Kaňák sedmým obráncem, či se do sestavy ani nevešel. „Beru to tak, jak to je. Já jsem nehrál dobře, takže roli, kterou jsem měl, jsem si zasloužil. Budu dělat vše proto, abych se vrátil zpět. Trenéři mi nyní věří, jsem rád, že můžu hrát,“ dodává pětadvacetiletý obránce.

Škodovka dnešním zápasem dovršila trilogii domácích zápasů. Svěřenci Petra Kořínka v nich získali pět bodů. „Nakonec jsme celkem spokojení. S Vítkovicemi to byl těžký zápas, tam to nevyšlo. Teď nás těší, že jsme dvakrát za sebou vyhráli. Doufám, že jsme se vrátili na vítěznou vlnu, snad to potáhneme co nejdéle,“ říká závěrem Lukáš Kaňák.


FOTO: Roman Turovský.