Ohlasy 44. kolo

Jsem za gól hrozně rád, jen škoda, že se nevyhrálo, mrzí Martina Beránka

Přišel, viděl, dal gól, avšak nakonec prohrál. Martin Beránek si svůj debut za plzeňský dres odbyl v západočeském derby, jenomže pořadové číslo čtyři nakonec patřilo domácí Energii.

V poslední možnou chvíli změnil Martin Beránek působiště, Mladou Boleslav vyměnil za plzeňské indiány. Jak si vedl v prvním zápase? „Cítil jsem se dobře, nohy mi šly, což bylo pro mě nejdůležitější. Moc času na sehrávání nebylo, měli jsme pouhé dva tréninky, takže to byla jen rychlovka. Avšak myslím si, že naše lajna si v zápase sedla a bylo to super,“ říká Beránek.

A jeho debut byl nakonec okořeněn brankou. Ve třetí třetině rychlým švihem nedal Lukešovi sebemenší šanci zasáhnout. „Takový vstup do nového angažmá by si asi přál každý. Jsem za gól hrozně rád, jen škoda, že se nevyhrálo. Utkání nám uteklo, doufám, že v příštích zápasech už budeme pouze vyhrávat,“ přeje si mladý forvard.

První zápas a hned západočeské derby! Co podle Beránka rozhodlo? „Dostali jsme takové dva smolné góly. Chtělo to více se tlačit do brány a pokusit se dát více branek,“ dodává.

Plzeňský útočník také nezapomněl ocenit fanoušky hostujícího celku, kterých do lázeňského města přijelo několik stovek. „Utkání bylo super, navíc bylo podpořené skvělými fanoušky. Byl jsem mile překvapený, kolik plzeňských fanoušků přijelo. To se hodně cení,“ říká závěrem Martin Beránek.

FOTO: Aleš Bedlík.