Preview 44. kolo

Poslední derby základní části, Plzeň míří na led Energie!

Modrobílí stejně jako v úvodu listopadu odehrají poslední venkovní duel před reprezentační pauzou na ledě Karlových Varů, čeká nás tak západočeské derby.

44. kolo ONLINE: KARLOVY VARY vs. PLZEŇ od 17:30!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
3. února 2023
44. kolo Tipsport extraligy

Škoda na ledě Karlových Varů v letošní sezóně konečně zlomila nepříznivou bilanci, KV arenu totiž dobyla po pěti nezdarech. A protože indiáni zvládli i obě domácí západočeská derby, mají nejlépe nakročeno k tomu, aby v letošní základní části opanovali všechny vzájemné zápasy. To se jim naposledy povedlo před šesti lety.


Z tábora soupeře
Energie vloni zakončila své putování základní částí na posledním postupovém místě, tedy dvanáctém. To si vybojovala doslova v posledních dvou utkáních, když zvítězila v Plzni a následně v přímém souboji i s Litvínovem. V předkole play off čekaly Pardubice, které zvítězily 3:0 na zápasy.

Letos je umístění velmi podobné, Energie je aktuálně desátá. Start do soutěže se sice povedl, stejně tak i aktuální forma věstí optimistické vyhlídky, leč nepovedený listopad s prosincem Karlovy Vary řádně srazil ke dnu. Z posledních osmi utkání ovšem přišly pouhé tři porážky, jedna z nich naposledy na Spartě po děsivé třetí periodě 0:4 celkově 3:6.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Rachůnek, který nastřílel šest branek a přidal jednadvacet asistencí. V zádech má Petra Koblasu s bilancí 14+11. Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Vladislav Habal s úspěšností zákroků přes jednadevadesát procent, protože původně plánovaná jednička Štěpán Lukeš nevytáhl tuto statistiku nad hodnotu devadesát.

Úspěšnost využití početních výhod staví Energii na úplně poslední pozici, hra v oslabení je sedmá. Suma posbíraných trestných minut je čtvrtá nejvyšší v celé soutěži, ta rozdaných hitů je osmá a zblokovaných střel třetí. Průměrná domácí návštěvnost lehce přes 3000 fanoušků je po Mladé Boleslavi druhá nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Sparta Praha 3sn
(1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Mertl (Zámorský, Rekonen), 37. Rekonen (Piskáček, Kodýtek), 44. Kodýtek (Blomstrand, Holešinský), rozh. náj. Houdek – 27. Konečný, 46. Sobotka (M. Forman, Řepík), 47. D. Vitouch (Buchtele, Vauhkonen).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Skok, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Blomstrand – Hrabík, Mertl (A), Rekonen – Bitten, Malát, Adamec.


HC Sparta Praha 6
HC Energie Karlovy Vary 3
(1:1, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (P. Kousal, Sobotka), 39. Tomášek (Kempný, Moravčík), 46. Buchtele (Safin, D. Vitouch), 47. Řepík (M. Forman, Sobotka), 52. Řepík (Kempný), 59. Němeček (Buchtele) – 3. Kohout (Jiskra, Mikyska), 26. Hladonik (Stříteský), 31. Kohout (Redlich).
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Dybal) – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.