Preview 48. kolo

Třetí duel během pěti dní! Plzeň se představí na ledě Mountfieldu

Modrobílí se v tomto hracím týdnu potřetí vydávají mezi mantinely, soupeřem bude Hradec Králové, který již ovšem dokonce počtvrté.

48. kolo ONLINE: MOUNTFEILD vs. PLZEŇ od 16:00!


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP Aréna, Hradec Králové
19. února 2023
48. kolo Tipsport extraligy

Plzeň letos s Mountfieldem zavedla zajímavou sérii, vždy se raduje z vítězství hostující celek. Škoda doma padla 2:5 a 0:4, naopak na východě Čech zvítězila 4:1. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Východočeši vloni základní část zvládli na výbornou, se čtyřbodovým náskokem na Třinec ji opanovali. Ovšem v play off přišlo velké vystřízlivění. Po vítězství 2:1 v úvodním duelu totiž následovaly čtyři výhry Mladé Boleslavi.

Aktuální umístění je horší, Hradec Králově se přesto zvedl po sérii nezdarů především v závěru listopadu a znovu se pořádně hlásí o postupovou čtyřku. Aktuálních je osm duelů bez ztraceného bodu!

Nejproduktivnějším hráčem týmu je plzeňský odchovanec Jakub Lev, který nasázel patnáct branek a přidal dvacet asistencí. V zádech má Christopha Lalancetteho (12+20) a nejlepšího střelce mužstva Aleše Jergla (17+14). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Henri Kiviaho s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, Jan Růžička je pod hodnotou 88,5.

Početní výhody Mountfieldu jsou deváté nejlepší, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Suma posbíraných trestných minut je v celé soutěži třetí nejvyšší, ta rozdaných hitů osmá a zblokovaných střel zcela nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 0
Rytíři Kladno 3
(0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Melka (Zikmund, Slováček), 27. Pytlík (Sotnieks, Cibulskis), 55. Indrák (M. Procházka, Cibulskis).
HC Škoda Plzeň: Svoboda – Houdek, Zámorský, Baránek, Piskáček, Kvasnička, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss, Mertl, Holešinský – Hrabík, Suchý, Blomstrand – Pour, Honejsek, Rekonen – M. Beránek, Bitten, Adamec.


HC Oceláři Třinec 1
Mountfield HK 2
(0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Buček – 41. Cingel (Eberle, Lev), 54. R. Pavlík (Chalupa, F. Pavlík).
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – R. Pavlík, Lalancette, Chalupa – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Zachar, Smoleňák.