Ohlasy 48. kolo

Hráli jsme obětavě, tak musíme i do dalších zápasů, praví Jan Piskáček

Ani tentokrát to na body nestačilo. Po sympatickém výkonu padla Škodovka na půdě Hradce Králové těsně 1:2. Utkání po zápase zhodnotil Jan Piskáček.

Jak samotné utkání viděl obránce plzeňské Škody? „Neprožíváme dobré období. Dle mého to byl vyrovnaný zápas, přestože jsme ho prohráli. Nemyslím si, že bychom podali nějaký hrozný výkon, chyby se pochopitelně stávají, to je v hokeji normální, ale dneska to bylo spíše o bojovnosti. Měli jsme tam hodně bloků, kluci trošku trpěli, bolelo to, a o to víc nás to mrzí, že odjíždíme bez bodu. Škoda, do zápasu jsme dali hodně,“ mrzí Jana Piskáčka.

Ve druhé třetině Západočeši ubránili dokonce dvojnásobné oslabení. Věřil plzeňský hráč, že by to mohl být důležitý okamžík na zvrat? „Těžko říct. Samozřejmě pokaždé chceme ubránit oslabení. Byli jsme dlouho na ledě, ale naštěstí to všechno vyšlo, jak mělo. Snad nám tohle vše pomůže,“ dodává.

Jak již naznačil, hráči indiánů dokázali zablokovat spoustu hradeckých pokusů. Ne jednou odjížděli například Pour či Suchý na střídačku s bolestivou grimasou. „Obětavost je potřeba v každém zápase. My jsme měli v posledních zápase spíše problémy se dostat více do hry, nevěřili jsme si, dneska to bylo o něčem jiném. Utkání mělo grády, bylo vyhecované, kluci hodně blokovali, obětavost byla skvělá, tak musíme jít i do dalších zápasů,“ říká bek Škody.

Jeho slova potvrdil i hlavní trenér hostů Petr Kořínek. „Vyrovnané utkání. Hradec momentálně hraje ve velké formě. Týmu nelze vytknout bojovnost, kluci makali, odřeli to, navíc jsme ubránili i spoustu oslabení. Škoda, že po zbytečné chybě, kdy jsme špatně vystřídali, nás soupeř potrestal. V závěru jsme již neměli sílu na zvrat, na druhou stranu, jak se nám nedaří, tak jsme zápas odehráli se ctí,“ praví po zápase plzeňský lodivod.

FOTO: Stanislav Souček.