Ohlasy 46. kolo

Bez gólu se nedá vyhrát, musíme se opět zvednout, burcuje Jan Jaroměřský

Plzeň nezanechala v Brně špatný dojem, avšak gólově se neprosadila. Utkání následně zhodnotil obránce Jan Jaroměřský, který se ani na třetí pokus v plzeňském dresu nedočkal výhry.

Kometa vyhrála po reprezentační přestávce na svém ledě, v každé třetině vstřelila po jedné brance. „Těžko se mi to hodnotí, protože jsme prohráli 0:3. Neměli jsme se moc čeho chytit, ani odrazit. Možná kdybychom se dostali do vedení, tak by se nám hrálo lépe, nicméně Brno hrálo velmi jednoduše a disciplinovaně. Nedali jsme tu gól a na to se nedá vyhrát. Musíme se opět zvednout a zahájit nějakou vítěznou vlnu, do konce základní části už zápasů moc nezbývá,“ říká Jan Jaroměřský.

Plzeň v zápase vstřelila dvě tyčky, Furcha ovšem nepřekonala. Co chybělo? Trošku více štěstí? „Težké takhle hodnotit. Možná, kdybychom se dostali do vedení, vše by bylo jinak. Avšak proti Liberci jsme také vedli o dvě branky a ve finále jsme si to nepohlídali. Jak se říká, štěstí přeje připraveným. Do dalšího zápasu musíme být připravený, abychom ho měli,“ dodává bek indiánů.

Po dvou zápasech v modrobílém dresu následovala reprezentační přestávka. Už se s novým mužstvem obránce sžil? „Od první chvíle je to v Plzni fajn. Brzo jsem se seznámil s hráči, ale také náročným tréninkem. Doufal jsem, že nám to následně v zápase pomůže, ale vypadalo to, jako kdybychom neměli nohy tak dobře připravené, jako Kometa. Tady je taktika zcela jiná, než v jiných týmech. Za týden se na to dá trošku zvyknout, avšak to asi potřebuje delší čas,“ praví čtyřiatřicetiletý obránce.

Plzeň padla potřetí v řadě. Do konce základní části zbývá již jen šest duelů, následně začíná vyřazovací část. Je priorita nyní udržet osmé místo, aby Škoda alespoň v předkole začínala doma? „V play off začíná zcela nová soutěž. Samozřejmě rozhodne, kdo do ní přijde lépe připravený nebo komu to bude zrovna v tu chvíli lepit. Avšak osmé místo neřešíme. I z venkovního zápasu se dá přivést výhra, člověk se v tu chvíli dostane nahoru a je to. Důležité je pro nás vyhrávat a nekoukat na tabulku,“ říká závěrem Jan Jaroměřský.

FOTO: Aleš Bedlík.