Ohlasy 51. kolo

Nebyl to od nás špatný zápas, ale trápí nás koncovka, mrzí Jakuba Poura

Indiáni mají za sebou poslední venkovní duel základní části, ve kterém i přes velkou střeleckou převahu nebodovali.

Jakube, co dnes podle vás utkání rozhodlo?
Asi přesilové hry. Měli jsme jich v tomto střetnutí spoustu, ale nebyli jsme si v nich schopni nějak pomoci.

Jaký to byl celkově duel?
Nemyslím si, že to od nás byl špatný zápas, šance jsme si dokázali vytvářet. Ovšem bohužel nás trápí kvalita v zakončení, nedokážeme to tam za žádnou cenu procpat.

Co ještě změnit, aby Plzeň vstoupila do vyřazovacích bojů vítězně?
Samozřejmě je to každodenní téma, jak se z takovéto situace dostat. Ty výkony nejsou tak dobré, abychom zápasy dokázali překlopit na naší stranu.

Dnešní střetnutí rozhodně nebylo z vaší strany špatné, co si z něho odnést?
Z dneška si můžeme třeba vzít bojovnost. Každý tady podle mě odevzdal své srdce a v tom dalším kole je potřeba se od toho odpíchnout a ještě k tomu přidat úplně všechno, abychom to dokázali urvat a naladit se na play off.

Může poté jeden zápas vše zlomit?
To kdybych věděl, určitě bych vám to zde rád řekl. Každopádně může týmu pomoci, že dokážeme duel urvat. To nás pak může i nemusí nakopnout. Play off je úplně jiná soutěž, jede se zase od nuly. Tam už je to hlavně o té bojovnosti a o tom srdci. To tam pak musíme vložit ještě více.

Co čekat od duelu s Motorem, který se dnes zachránil, ale postoupit již nemůže?
Oni možná v klidu budou, ale my do toho musíme jít s tím, že hlavně chceme vyhrát. Musíme předvést tu bojovnost a konečně i potěšit naše fanoušky, kteří si to zaslouží. Stále nás podporují, i když nejsme v lehké situaci a ta vítězství jim nepřinášíme.

Jakube, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!