Zlatí třeťáci

Mladí indiáni ovládli první ročník Indian Cupu!

V uplynulém víkendu se v Plzni hrál první ročník mezinárodního turnaje mladých hokejistů ročníku 2014 Indian Cup. Silně obsazeného dvoudenního klání se zúčastnilo 12 týmů z pěti zemí - kromě třech z ČR vyslaly své zástupce i kluby z Německa, Rakouska, Itálie a Slovenska.

Účastnící se týmy byly rozděleny do dvou skupin, v nichž se hrálo systémem každý s každým. Plzeňští nezaváhali ani v jednom utkání, přičemž si postupně poradili s Gladiátory z Erdingu 6:1, Crashers z Chemnitz 19:1, italskými medvědy z Laives 7:1, s hokejisty z Vídně 9:2 a Ottobrunnu 10:2.

Týmy na prvních třech místech z obou skupin poté vytvořily zlatou skupinu, zbývající pak skupinu stříbrnou. V obou takto vzniklých skupinách se celky opět utkaly mezi sebou. Indiáni v prvním zápase remizovali s Letci Letňany 4:4, následně přehráli Meteor Třemošná 10:2 a na závěr v zápase, před kterým bylo již jasné, že hráče čeká finálová bitva, prohráli s Karpatským Sokolem 3:10. Skončila tak ve zlaté skupině na druhém místě za již zmiňovanými Letci, kteří doposud hořkost porážky nepoznali.

Ve finále, které se hrálo v bouřlivé atmosféře, se tak proti sobě postavili opět Letci a Škodováci. Ti měli od počátku jasnou převahu nejen v hledišti, ale zejména na ledě a po 28 minutách se radovali z výhry 4:1. Radost domácích z celkového vítězství v turnaji byla okořeněna ještě faktem, že plzeňský Allan Dietl byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Bronzové medaile vybojovali naši sousedé z Třemošné, kteří si v paralelně hrané dramatické bitvě poradili s italským týmem Bears Laives.

Trenér Zdeněk Pata k turnaji uvedl: „Na začátku musím poděkovat klubu, rodičům a sponzorům, že jsme mohli tento turnaj uskutečnit. Velkou zásluhu má pan Paštěka a lidé kolem něj, kteří již od října celé klání připravovali. Nepamatuji si, že by se v Plzni konal turnaj, kterého se zúčastnilo devět zahraničních týmů. Kluci se jim odvděčili celkovým vítězstvím, na turnaji se vystřídali všichni hráči ročníku 2014. Nejtěžší utkání bylo samozřejmě to finálové, hráči k němu přistoupili s velkou zodpovědností a nasazením. Odměnou jim bylo poděkování a předání vítězného poháru a medailí od majitele klubu Martina Straky, Tomáše Vlasáka a trenéra A mužstva Františka Bombice.“


Konečné pořadí turnaje
1. HC Škoda Plzeň
2. HC Letci Letňany
3. Meteor Třemošná
4. Bears Laives
5. HK Karpatský Sokol
6. TSV Young Gladiators Erding
7. EHC 80 Nürnberg
8. Junior Capitals Vienna
9. EHC München
10. ERSC Ottobrunn
11. Eislöwen Juniors Dresden
12. Young Crashers Chemnitz

Tým indiánů
Dietl, Linhart
Kejř, Halama, Palek, Větrovský, Uxa, Vítovec, Lambot, Krofta, Pohanka, Pelikán, Vajskébr, Paštěka, Vašta, Kust, Zrna, Jára, M. Novotný, Zezula,Hofrajtr, Brožík