Ohlasy PK2

Tohle byl prostě tým, který šel vyhrát, těší Jakuba Poura

Indiáni se vracejí z dvojutkání v Liberci s jedním získaným duelem v kapse, na včerejší vítězství Tygrů 4:1 v odvetě totiž zareagovali výhrou dokonce 6:0.

Po druhém zápase série byl vyhlášen nejlepším mužem zápasu na straně Plzeň Jakub Pour. Mladý forvard zapsal dvě asistence, čtyři střely a tři pozitivní účasti na ledě u vstřelených branek. Co ale podle něj dnes nejvíce rozhodlo? Řeknu to jednoduše - tohle byl prostě tým, který šel vyhrát a šedesát minut všichni plnili to, co měli. A to neslo své ovoce,“ říká.

Škoda navíc musela během čtyřiadvaceti hodin rychle zapomenout na úvodní nezdar v předkole play off, zároveň i hodit za hlavu již desátou porážku v řadě. „Je pravda, že včera to nebyl povedený výkon. Nám skutečně nezbývalo, než všechno změnit. Od přístupu, přes tlačení se do brány, po nevynechání jediného souboje. Pochopitelně nesmím zapomenout vyzdvihnout našeho gólmana, protože dneska předvedl famózní výkon,“ vypráví.

Dominik Pavlát dnes svůj tým podržel sedmadvaceti zákroky, tygří smečku doslova vynuloval. Ale byl to i právě Jakub Pour, kterého byl plný led. „Snažím se pomáhat týmu, ať už tím, že hraji silový hokej nebo že se snažím se udržet na puku, tlačím se do branky nebo i připravuji šance pro spoluhráče. Snažil jsem se prostě hrát svůj hokej, věřím, že jsem týmu pomohl a je skvělé, že jsme vyhráli,“ ohlíží se plzeňský odchovanec.

Západočeši se tak nyní představí dvakrát doma, za stavu 1:1 je čeká víkendový dvojboj. „Ale musíme zůstat nohama na zemi. Před námi jsou další těžká utkání. My sice urvali nyní první, ale chceme i ta další dvě následující. Před námi je tak spousta práce a když budeme pokračovat tak jako dneska, tak věřím, že to zvládneme,“ uzavírá.