PK2: LIB - PLZ

PK2: LIB - PLZ 0:6 - Série nezdarů zlomena v pravou chvíli!

Škoda má za sebou i druhé utkání na ledě Liberce a vítězství za pomyslné tři body přišlo v pravou chvíli! Bylo totiž teprve druhé za posledních třináct utkání pod Ještědem.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

0:6
0:1, 0:1, 0:4

Branky a nahrávky: 11. Piskáček (Pour, Schleiss), 30. Holešinský (Schleiss, Rekonen), 45. Bitten (Hrabík, Jaroměřský), 46. Holešinský (Mertl), 51. Jaroměřský (Schleiss, Suchý), 52. Mertl (Pour).
Průběh utkání: 0:0, 0:6.

Vyšší tresty: Vlach (LIB) 5+DKU

Rozhodčí: Mrkva, Stano – Šimánek, Synek

vyloučení
8:9
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
27:33
Zblokované střely
25:21
Hity
6:4
Vhazování
39:26
Diváci
4398

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Bulíř (A) – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír, Dlouhý.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Jaroměřský, Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Mertl (A), Rekonen – M. Beránek, Honejsek, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 3 0
Martin Beránek 0 0 0 1 2
Samuel Bitten 1 0 1 1 2
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 2 0 2 2 4
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 1 1 1 2
Jan Jaroměřský 1 1 2 2 0
Tomáš Mertl 1 1 2 2 4
Jan Piskáček 1 0 1 2 0
Jakub Pour 0 2 2 3 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 2 0
Jan Schleiss 0 3 3 3 2
Filip Suchý 0 1 1 2 0
Petr Zámorský 0 0 0 2 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil hostující Pour, který obdržel přihrávku před Kváču, leč se zakončením nenaložil ideálně. Po chvilce se ovšem jako utržený vagón trhl po levé straně, přes tři Tygry oslovil po ose hřiště najíždějícího Jana Piskáčka, který poprvé v sérii poslal Škodu do vedení. Ta po chvilce naopak musela myslet na zadní vrátka. Podještědští ovšem s téměř půlminutovou dvojnásobnou početní výhodou nenaložili dobře. V klasickém oslabení navíc v přečíslení pálil opět Pour, muž s maskou Tygrů odolal. Kdo jiný také mohl udělat tečku za úvodní periodou. Stejný hráč se dostal do sóla, ovšem opět mu gól nebyl přán.

Navýšit náskok Západočechů nedokázal nadvakrát na brankovišti v úvodu prostředního dějství Honejsek, dokonce trefil i tyč a touš zůstal na brankové čáře. Až se v polovině střetnutí odrazil černý nesmysl na brankovišti od Adriana Holešinského ke Kváčovi, jenž si jej sám lapačkou posunul do sítě. Tím také dokončil předchozí přesilovkovou akci Rekonena, který trefil další tyč. Vzápětí oslovil z kruhu na kruh Schleiss opět Holešinského, Kváča ovšem předvedl parádní přesun. Osmělili se také domácí, ale Balinskisův přesilovkový pokus Pavlát vykopl betonem.

Závěrečnou periodu odšpuntovala Plzeň důležitým třetím gólem, když Samuel Bitten doklepl do brány Kváčou vyražené Jaroměřského nahození z levé strany. Za necelou minutu Adrián Holešinský neproměnil svůj únik, avšak než se domácí rozkoukali, předal mu Mertl zpoza svatyně Tygrů před ní opět touš a tentokrát bekhendové zakončení k pravé tyči již síť rozvlnilo. Pověstného bůra trefil z první pod víko Jan Jaroměřský, kterému předložil v přečíslení tři na jednoho Schleiss. Další únik, tentokrát dva na jednoho, vyřešili bravurně do prázdné Pour a zakončující Tomáš Mertl, když si několikrát vyměnili kotouč. Pavlát nakonec soupeři nepovolil ani čestný úspěch, když parádním semaforem doslova okradl o gól zblízka bekhendem zakončujícího Dlouhého.

Série se tak za vyrovnaného stavu stěhuje do Plzně, kde se bude hrát v sobotu a neděli!

Foto: Jiří Princ

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Bílí Tygři Liberec): „Z naší strany to byl špatný zápas. Od začátku do konce byl soupeř lepší, vůbec jsme se nedostávali do brankových příležitostí. Dopadlo to jednoznačným výsledkem pro soupeře. Série je vyrovnaná, teď záleží na tom, jak my v sobotu zareagujeme.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Jsme rádi, že jsme sérii vyrovnali. První utkání nám nevyšlo, trápili jsme se, ale věřili jsme, že může přijít zápas, kterým bychom se mohli nakopnout. A to se stalo, dokázali jsme si, že s takovým nasazením a srdcem můžeme hrát s kýmkoliv. Snad budeme v tomto stylu pokračovat.“