LIB - PLZ 2:3p

LIB - PLZ 2:3p - Druhá výhra v řadě, z Podještědí veze Škodovka dva body!

V úterý se Plzni podařilo ukořistit první body v nové sezóně, dnes o další indiáni bojovali na severu Čech. Avšak v Liberci se Škodovce příliš nedaří, z posledních devíti návštěv zde Západočeši slavili pouze jednou, to se ale dnes změnilo.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:3p
0:1, 0:1, 2:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (Vlach, Najman) – 12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Schleiss).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3.

Rozhodčí: Šír, Cabák – Klouček, Hnát.

vyloučení
3:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:23
Zblokované střely
24:8
Hity
4:4
Vhazování
32:24
Diváci
3432

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Neužil) – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, J. Dvořák, Rosandić – Birner (A), Bulíř (C), Flynn – Vlach, Filippi, Frolík – Rychlovský, A. Najman, Faško-Rudáš – Čederle, Jelínek (A), Šír.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Baránek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – A. Dvořák, Malát, Lang.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 61 42 2 40 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Marek Baránek 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 1 0
Vojtěch Budík 0 1 1 1 2
Adam Dvořák 0 0 0 0 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 2 2 2 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 1 0 1 1 4
Nicolai Meyer 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 1 0
Jan Schleiss 0 1 1 2 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Martin Vitaloš 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 2 1 3 3 2

komentář

Plzeň začala pod Ještědem aktivně, po pár okamžicích pálil Vojtěch Budík, Kváča jeho první ránu zneškodnil, druhá minula cíl. Následně šli domácí na trestnou lavici, od modré čáry tentokrát pro změnu pálil Lukáš Kaňák, avšak i tentokrát slavil liberecký brankář. Poté se krásnou kličkou uvolnil mezi kruhy Blomstrand, švédský útočník byl rázem sám před gólmanem, forhendovou kličkou ho ovšem nepřekonal. Až následně se osmělili i Tygři, v přesilové hře pálil z pravého kruhu Michal Bulíř, kterému se loňská sezóna na západě Čech náramně vydařila, nyní jeho ostrou ránu zastavil se štěstím Miroslav Svoboda, který po dvou zápasech v brankovišti nahradil Pavláta. Krátce za polovinou úvodního dějství šla Plzeň do vedení. Petr Kodýtek nejprve z mezikruží neuspěl, ale poté naservíroval kotouč na modrou čáru Petru Zámorskému, jenž to nemohl trefil lépe, kotouč zapadl přesně do levého horního rohu. Liberec se vzápětí pokoušel o vyrovnání, nicméně střela Faška-Rudáše z pravého kruhu jen těsně minula branku. Po dvaceti minutách tak vedla Škoda o jednu branku.

Zkraje druhé části putovala Plzeň krátce po sobě dvakrát na trestnou lavici a Liberec měl velkou příležitost na vyrovnání, avšak nepovedlo se, protože velkou šanci na brankovišti nevyužil Tomáš Filippi. A tak platilo známe sportovní pořekadlo: nedáš - dostaneš. Už při rovnovážném stavu na ledě si vzal kotouč ve středním pásmu Tomáš Mertl a jeho následná střela přes obránce skončila až v brance. První gól pro plzeňského útočníka v této sezóně. Korigovat skóre se posléze pokoušel vzápětí Michael Frolík, Miroslav Svoboda však jeho ránu reflexně vykopl levým betonem. Liberec postupně začínal více zatápět pod kotlem, po nahození Balinskise vypukla v plzeňském brankovišti velká mela, domácí útočníci se pokoušeli dopravit kotouč do sítě, avšak Miroslav Svoboda puk zalehl, čímž zabránil nebezpečí. Nedlouho poté už spousta fanoušků zvedala dokonce ruce nad hlavy, Faško-Rudáš se hezky uvolnil na brankovišti, odkud z bezprostřední blízkosti vyslal nahrávku na volného Melancona, plzeňský brankář se proti jeho ráně ovšem fantasticky stačil přesunout. Prostřední dějství bylo bohaté na velké šance, avšak branka rovněž padla jen jedna, znovu na hostující straně.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Ludwig Blomstrand, který se z úhlu řítil sám na Kváču, forvard indiánů ale domácího brankáře neprostřelil. Nedlouho poté šla Škodovka podruhé v zápase do tří a tentokrát nabídnutou situaci již Liberec využil. Na pravý kruh dostal kotouč Michal Bulíř, domácí kapitán nejprve váhal, následně ale vyslal na Svobodu rychlou střelu, která prošla Svobodovi nad betonem do sítě. Nedlouho poté Flynn za brankou nachytal plzeňského obránce při rozehrávce, kterého obral o puk a ihned ho poslal před branku, kde si však střelu Libereckých gólman Plzně tentokrát pohlídal. O půl minuty později si dostal do ideální střelecké pozice nabruslil Martin Faško-Rudáš, branku ovšem přestřelil. V 54. minutě Bílí Tygři přece jen srovnali s Plzní krok. Svoboda pouze vyrazil ránu Vlacha a z mezikruží poté doklepl do sítě puk Oscar Flynn. V závěru mohla obě mužstva rozhodnout, nicméně žádná branka již nepadla, utkání tak muselo do prodloužení.

Hra ve třech ale nakonec trvala pouhých 35 vteřin. Petr Zámorský si vzal kotouč pod svá bedra, s kotoučem si najel až před gólmana, kterému kotouč zasunul mezi betony. Škoda Plzeň bere druhou výhru v řadě, Bílé Tygry porazila 3:2 po prodloužení.



FOTO: Jiří Princ.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Bílí Tygři Liberec): „První polovina zápasu byla z naší strany velmi špatná. Poté jsme se trochu nadechli, soupeř ale hrál velmi urputně a nepříjemně. V třetí třetině jsme se sice do utkání vrátili, ale o osudu duelu podle mě rozhodla ta nepovedená první polovina.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a aktivně. Nechali jsme se ale několikrát zbytečně vyloučit, po druhé třetině jsme kluky nabádali, abychom se toho vyvarovali, to se však bohužel nepodařilo a trochu jsme soupeře dostali na koně. Za dva body jsme nakonec rádi, z Liberce jsou velmi cenné