Ohlasy 6. kolo

Hrajeme obětavě, navíc bráníme jeden druhého, praví Miroslav Svoboda

Povedlo se, indiáni berou druhou výhru po sobě, zazářil zejména Petr Zámorský, který dva góly sám dal a na třetí přihrál. Vynikající výkon taktéž podal Miroslav Svoboda, který se po dvou zápasech, vrátil do plzeňského brankoviště.

Plzeň do utkání vstoupila aktivně a zásluhou parádní rány Petra Zámorského šla také v první periodě do vedení. Jak samotné utkání viděl strážce plzeňské brány? „Dneska to bylo velice těžké utkání. My jsme ale dobře blokovali střely, bruslili a hráli to, co jsme chtěli. Máme druhou výhru v řadě, za to jsme moc rádi,“ má radost Miroslav Svobody.

Západočeši slaví pod novými trenéry, i prozatím v celé sezóně, druhou výhru. „Změnilo se spousta věcí a evidentně to začíná fungovat. Snad to i nadále bude dobré,“ přeje si maskovaný muž Škody.

Plzeň často opět pykala za svou nedisciplinovanost, domácí hráli dvakrát přesilovou hru pět na tři, na brankáře Západočechů vyzrál ale jen explzeňský Michal Bulíř. „Hrajeme obětavě, navíc bráníme jeden druhého. Je zatím také odehráno jen pár kol, soupeři nás tak možná ještě nemají tolik načtení,“ myslí si Svoboda.

Samozřejmě počet faulů neudělal radost ani lodivodu plzeňské kabiny. „Ve druhé třetině začala naše zbytečné vyloučení. O přestávce jsme hráče nabádali, aby se tomu vyvarovali, avšak to se vůbec nepovedlo, čímž jsme soupeře dostali na koně,“ mrzí Petra Kořínka.

Z posledních devíti návštěv Liberce přivezla Plzeň pouze jednu výhru, dnes tuhle smolnou sérii mírně vylepšila. „Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, hráli jsme aktivně. Nabádali jsme před zápasem hráče, přestože hrajeme v Liberci, aby hráli agresivní hokej, čímž se také chceme vyznačovat. Když domácí srovnali a byli více na puku, tak jsme se snažili spíše uzavřít střední pásmo. Jsme rádi za dva body, z Liberce je každý bod zlatý, říká závěrem Petr Kořínek.



FOTO: Jiří Princ.