PLZ - LIB 2:4

PLZ - LIB 2:4 - Herní převaha pro Plzeň, lepší produktivita pro Tygry

Indiáni se dnes před reprezentační pauzou vydali naposledy k extraligovému souboji, v modrobílém zápase hostili Liberec.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

2:4
2:1, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Baránek, Zámorský), 18. Hrabík (Blomstrand, Baránek) – 20. Flynn (Balinskis, A. Najman), 26. Filippi (Melancon, Birner), 49. Filippi (Ordoš), 53. Ordoš (Rychlovský, Jelínek).
Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Rozhodčí: Hradil, Jaroš – Brejcha, Malý

vyloučení
5:5
Využití
1:3
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:24
Zblokované střely
17:14
Hity
9:5
Vhazování
31:34
Diváci
4237

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Jaroměřský, Piskáček (A), Houdek, Kvasnička – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss (C), Honejsek, Rekonen – Holešinský, Mertl (A), M. Beránek – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Král) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A), Dlouhý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 59 25 4 21 84,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 2 2 1 2
Martin Beránek 0 0 0 0 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 1 1 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 0 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Aleksi Rekonen 1 0 1 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Filip Suchý 0 0 0 0 2
Petr Zámorský 0 1 1 1 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil Suchý, který tečoval před Kváčou pokus Kvasničky od modré, gólman Liberce odolal. Po chvilce ovšem nedosáhl na dorážku Aleksiho Rekonena, jenž pod víko z hrany brankoviště poslal vyraženou ránu Baránka. Vše bylo navíc asi minutu poté, co hlasatel oznámil, že právě finský štírek v Plzni prodloužil svou smlouvu. Navýšit náskok svých barev mohl od modré Houdek, jeho projektil byl protečovaný těsně mimo. Nevedlo se ani Honejskovi z mezikruží či Mertlovi zblízka. Ujala se tak až první početní výhoda duelu, ve které na modré napřáhl Blomstrand a po zásahu Kryštofa Hrabíka skončil puk v pravém horním růžku. V úvodní periodě vyhráli Plzeňští na střely 18:6, na skóre ovšem "pouze" 2:1. V poslední minutě totiž i Severočeši využili faul soupeře, když z první z pravé strany pod břevno zavěsil Oscar Flynn.


Prostřední dějství začalo tak, jak předcházející skončilo. I třetí faul v utkání byl potrestán, z první z pravého kruhu se prosadil Tomáš Filippi. Vrátit svým barvám mohl vedení brzy na to Schleiss, jenž najel na levý kruh a vypálil přes obránce, Kváča sklapl betony včas. Zaskvěl se i Svoboda, který dokázal bleskurychle betonem zareagovat na teč Birnera z mezikruží. Vzápětí se podivným zákrokem gólman Tygrů dostal mimo bránu a dorážkou mohl síť rozvlnit Mertl, avšak mířil až příliš přesně, do tyče.

Závěrečnou část načali modrobílí ve velkém tlaku, avšak Kváča si poradil s Honejskovo střelou z mezikruží i Schleissovo ranou z první z levého kruhu. A tak udeřili znovu hosté. Neskutečná bilance třetí přesilovky a třetího gólu byla stvrzena dorážkou Tomášem Fillipim. Rychlé vyrovnání měl na čepeli zblízka Hrabík, Kváča odolal. Slovo si tak vzali Podještědští, když rychlý ťukes zakončil Jan Ordoš. V závěru utkání ještě zkusili domácí hru bez gólmana, leč smůla v koncovce je dnes provázela až do konce střetnutí. Nyní je před námi reprezentační pauza, po které se ve středu patnáctého února indiáni představí na ledě Komety, o dva dny později pak doma přivítají kladenské Rytíře.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany dobrá. Hráli jsme nátlakový hokej, udrželi jsme se v útočném pásmu na kotouči, avšak podařilo se nám dát jen dvě branky a v závěru jsme inkasovali gól na 1:2. Hokej se hraje šedesát minut a my jsme zcela přestali hrát. Speciální týmy rozhdodují a my jsme dnes v oslabení inkasovali tři branky. Taktéž jsme měli šance v početní výhodě, bohužel jsme je nevyužili a soupeř nás poté ještě potrestal. Bohužel“

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Musím uznat, že dlouho nás tak nikdo nepřehrával v první třetině jako dnes Plzeň. Hráli agresivně. Pro nás bylo důležité, že se nám povedlo vstřelit branku, která byla pro vývoj zápasu hodně důležitá. Od druhé třetiny jsme udělali nějaké změny a v naší hře se to projevilo. Zjedinodušili jsme otáčení hry, udrželi jsme kotouče, dohrávali jsme více souboje a pomohli jsme si přesilovými hrami. Respekt do kabiny, jak kluci zvládli druhou a třetí třetinu.“