Ohlasy 45. kolo

Musíme se vyvarovat chyb a hrát celých šedesát minut, každý bod se počítá, říká Kryštof Hrabík

Plzeň měla utkání proti Liberci skvěle rozehrané. Po gólu Hrabíka šla Škoda už do dvoubrankového vedení, avšak to nakonec neudržela a Tygrům podlehla 2:4.

Utkání proti Bílím Tygrům začalo pro domácí dobře, Plzeň se dostala do vedení 2:0, avšak nakonec ze zápasu nebere ani bod. „Dneska nemůžu být šťastný. Začali jsme skvěle, první třetina byla povedená, bohužel pak nevím proč, jsme od toho ustoupili. Je to škoda, musíme se vyvarovat chyb a hrát celých šedesát minut, každý bod se totiž počítá. Teď máme čas si odpočinout a poté sedm zápasů, do kterých musíme jít s tím, jako by to byly play off zápasy. Samozřejmě sledujeme kolik bodů máme, proto se snažíme jít zápas od zápasu. Je potřeba začít hrát jednoduše a hlavně se snažit hrát celý zápas.“ říká po zápase Kryštof Hrabík

Říká se, že přesilové hry rozhodující zápasy a dnes toho diváci byli svědky. Škoda sice dokázala jednu početní výhodu zužitkovat, avšak hostům se to podařilo hned třikrát. „My se vždycky snažíme co nejlépe připravit, ale je pravda, že momentálně to není tak, jak bychom si představovali. Za mě musíme více střílet, mít větší tlak do brány a hru celkově zjednodušit. Během přestávky dobře potrénujeme, stále máme před sebou ještě sedm zápasů, přesilovkami si musíme pomoci. Liberec dneska ukázal, že jsou rozhodující,“ praví plzeňský forvard.

Západočeši mohli ve druhé části opět srovnat, ale ve velké příležitosti trefil Mertl místo brány jen brankovou konstrukci. Rozhodující moment v zápase? „Samozřejmě, trefili jsme tyč, kdyby to skončilo v brance, tak by zápas opět vypadal trošku jinak. Bohužel to nevyšlo. Ale na kdyby se nehraje. Měli jsme se více semknout a dát jiný gól, to se nám nicméně nepovedlo.

Před plzeňským publikem se nově představili i všechny tři nové posily - Antonín Honejsek, Jan Jaroměřšký a Martin Beránek. „Všichni tři to jsou skvělí kluci, takže v kabině žádný problém nebyl. Samozřejmě, jsou tu krátce, takže na ledě nějaké nedorozumění byla, avšak myslím si, že ve finále to nebylo vůbec špatné. Pauza pro ně nyní bude výhodou, dobře potrénují s týmem, poznají, jak to tu chodí a věřím, že poté to bude ještě lepší, než dneska,“ přeje si třiadvacetiletý útočník.

Tipsport extraligu nyní čeká reprezentační přestávka. Kryštof Hrabík nicméně odpočívat nebude, jelikož ho hlavní trenér Kari Jalonen pozval do národního týmu. „Těším se. Je to pro mě pocta a pozvánky si moc vážím. Dneska jsme chtěl ale zápas zvládnout a do té pauzy by se následně šlo lépe, navíc ty body jsme potřebovali. Zítra je ale nový den a budu se snažit v reprezentaci předvést co nejlepší výkon. Je mi ve finále jedno, jakou roli v týmu dostanu, já se budu snažit ji plnit nejlépe, jak to půjde,“ říká závěrem Kryštof Hrabík.