PK4: PLZ - LIB 2:1pp

PK4: PLZ - LIB 2:1pp - Nekončíme! Rozhodne se v úterý v Liberci!

Čtvrtý duel série předkola play off se podruhý den po sobě odehrál na západě Čech, kde indiáni odvraceli možný konec sezóny.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

2:1p
0:0, 1:1, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 25. Mertl (Zámorský), 71. Pour (Baránek, Holešinský) – 31. Flynn (Balinskis).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Rozhodčí: Úlehla, Stano – Gerát, Rampír.

vyloučení
6:6
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:31
Zblokované střely
36:15
Hity
5:5
Vhazování
37:36
Diváci
4879

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Mertl (A), Rekonen – M. Beránek, Honejsek, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Ordoš – Frolík, A. Najman, Flynn – Vlach, Bulíř (A), Rychlovský – Šír, Jelínek (C), Dlouhý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 71 31 1 30 96,77 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 1 1 0 0
Martin Beránek 0 0 0 0 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 2
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 2
Adrián Holešinský 0 1 1 1 2
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 1 0 1 1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 0 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 1 0

komentář

Čtvrtý duel série načal fotbalovou vsuvkou Rychlovský, který po čistém ataku zůstal ležet ve středním pásmu, jakmile se ovšem hra otočila, ihned se zapojil do útoku a nakonec vypálil i z levého kruhu, avšak nepřesně. Poté se Tygři prezentovali i sportovně, když hezkou příhru obdržel od tyče k tyči Birner, jenže minul zařízení. Na druhé straně už už překonal v přečíslení dvou na jednoho Kváču Pour, puk mířící za čáru nakonec zastavili spoluhráči. Stejně jako po chvilce, když muž s maskou Liberce neudržel v lapačce ránu Budíka z mezikruží. Další velkou příležitost indiánů nevyužil Baránek, jenž v oslabení táhl další přečíslení a vypálil z mezikruží, avšak těsně mimo levé tyče. Když se neujala ani přesilovková rána Rekonena z pravého kruhu, odcházelo se stejně jako včera do kabin za bezgólového stavu.

Prostřední dějství načali v rychlém sledu střelami z levého kruhu Rekonen a Holešinský, oba vzdálenější růžek přestřelili. Lépe mířil z mezikruží Schleiss, Kváča dokázal vytěsnit ramenem. Obrovský tlak Západočechů ale pokračoval a nakonec jel ukončil Tomáš Mertl, který sáhl do střely Petra Zámorského. Po chvilce schoval svou střelu mezi řadu hráčů před sebou Houdek a brankář hostí musel rychle s betony k sobě. A pak se opakovala situace ze včerejšího utkání. Liberec předvedl ojedinělou akci, ale hned ji využil. Oscar Flynn se protáhl ze středního pásma na levý kruh a rozvlnil síť. Po chvilce navíc servíroval z pravé strany na brankoviště Filippi, obrat ale Ordoš nedokonal, protečoval vysoko nad. Naopak vrátit svým barvám vedení mohl Beránek, jenž se na tygří svatyni řítil sám zprava, její strážce dokázal černý nesmysl udržel.

Třetí dvacetiminutovku načal pumelicí od modré Houdek, Kváča udržel touš na rameni před dorážejícím Schleissem. Na druhé straně obdržel v přečíslení dvou na jednoho puk k levé tyči Melancon a procpal touš kolem Pavláta, ale černý nesmysl zamířil i mimo vzdálenější tyč. Nevedlo se ani Adamcovi, kterého našel mezi kruhy Honejsek, rána z první ale zamířila těsně mimo. V přesilové hře se potom tváří v tvář zjevil Bulíř před Pavlátem, ten hřbetem lapačky zachránil svůj tým. Stejně jako po chvilce, když si vychutnal parádním zákrokem pálícího Najmana z pravého kruhu z první po křižné příhře.

Čtvrtou periodu, ať to již zní jakkoliv zvláštně, načali indiáni brzkou přesilovou hrou. Střely sice létaly kolem branky Kváči, ten si ale příliš starostí dělat nemusel. Naopak v plných stavech musel řešit nájezd Suchého z levé strany a uspěl. Svou velkou přednost, tedy počet zblokovaných střel, potvrdili Tygři vzápětí, když pálil Piskáček z druhé vlny z mezikruží. Následně nesmyslně zajel Frolík u mantinelu do Bittena a byl rád, že obdržel pouze dvě minuty. To ale nemění nic na tom, že do puku se opřel z první na pravém kruhu Jakub Pour a poslal sérii zpět do Liberce. Tam se bude hrát v úterý 14.3.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Stejně jak včera to bylo vyrovnané utkání. Opět jsme se dostali do vedení, bohužel po chybě jsme vzápětí hned inkasovali. Utkání mělo bojovnost, správné nasazení, typický zápas play off. Kluci dnešní zápas odmakali, nyní je to padesát na padesát. My se nikdy nevzdáváme.

Patrik Augusta (HC Bílí Tygři Liberec): „Opět to bylo vyrovnané utkání, nakonec rozhodl jeden gól v přesilovce. Včera jsme byli šťastnější my, dneska to byla Plzeň. Nyní jdeme do zápasu číslo pět, kde si to rozdáme o postupu.