Ohlasy PK4

Pořád jsme věřili! Do Liberce pojedeme s jasným cílem postoupit, má jasno Jakub Pour

Tahle série se dočká velkého rozuzlení v podobě pátého rozhodujícího zápasu. Dnešní utkání za stavu 1:1 dospělo až do prodloužení, kde odmítl konec sezóny povedenou ranou Jakub Pour.

Stejně jako ve včerejším zápase, tak Škodovka šla ve druhé třetině jako první do vedení, ale i tentokrát Liberec přispěchal s rychlou odpovědí. Do třetí části se tak vstupovalo za stavu 1:1, neproběhly hlavou černé myšlenky z předchozího duelu? „Nic takového jsme si nepřipouštěli. Pořád jsme se podporovali a věřili jsme, že dneska ten zápas zlomíme na naší stranu. Jsme moc rádi, že se nám to povedlo,“ říká Jakub Pour.

Zápas byl jak na houpačce, každá rána mohla být ta osudová, indiáni měli nakonec ve svém týmu faktor X, kterým byl Dominik Pavlát v brankovišti. „Neskutečný výkon od Dominika. Ne jenom dneska, ale ve všech zápasech chytal skvěle. Jsme jenom rádi, že máme v týmu takového gólmana, který nás drží,“ nešetří chválou na svého spoluhráče Pour.

Šedesát minut hry nerozhodlo o vítězí čtvrtého duelu. Oproti základní části proběhla klasická osmnáctiminutová přestávka, jaké byly rady před prodloužením? „Pokyny byly pořád stejné. Hrát srdcem a ukázat sílu našeho týmu, která v nás je. Chtěli jsme vítězstvím odměnit naše fantastické fanoušky, což se nakonec povedlo,“ dodává forvard Škody.

Západočeši se dlouho trápili v početních výhodách, více jak čtyřicet přesilových her pět na čtyři v řadě nedokázali přetavit v branku, Nakonec se to povedlo ve čtvrtém zápase předkola, navíc v prodloužení. „Udělali jsme tam lehkou změnu a naštěstí to vyšlo. Sehráli jsme to víceméně jednoduše a většinou v té je nakonec krása.“ A kam řadí tento gól Jakub Pour? „Určitě vysoko. Rozhodnout prodloužení v takovém zápase? To určitě řadí tenhle gól do vyšších příček,“ praví hráč s číslem 64 na zádech.

Jaké vlastně jsou zápasy s Libercem? „Určitě je to vyhecované, je to přece play off. To je zcela jiná soutěž, než základní část. Hrajeme s Libercem skoro každý den, tak je možné, že nějaké dvojice už mají mezi sebou zášť, ale myslím si, že vše je v rámci fair play. Utkání jsou hodně náročné. Když jsme ale odměnění tím, že zápas zvládneme a vidíme fanoušky, všechny ty rodiny jak se smějí, to je radost, která energii bleskově navrátí,“ hlásí třiadvacetiletý útočník.

Nyní přichází na řadu vrchol předkola. Rozhodující páté utkání na severu Čech, kde se již o všem rozhodne. „Do Liberce pojedeme s jasným cílem, chceme ten zápas zvládnout a postoupit. Věřím, že na to sílu máme,“ říká závěrem Jakub Pour.

FOTO: Marek Švamberg.