LIB - PLz 2:1p

LIB - PLZ 2:1p - Škodovka veze z Liberce jeden bod

Naposledy v letošním roce vyjeli mimo svůj domov plzeňští hokejisté. Potřetí v aktuální sezóně se Škoda utkala s Bílými Tygry, oba předchozí duely dospěly až do prodloužení a ne jinak tomu bylo i dnes.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 58. Flynn (Balinskis), 62. Flynn (A. Najman) – 9. Hrabík (Schleiss, Kaňák).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Hribik, Hejduk – Hynek, Šimánek.

vyloučení
0:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
41:18
Zblokované střely
16:12
Hity
4:8
Vhazování
35:24

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Vondraš) – Kaňák, Zámorský, Malák, Piskáček (A), Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Holešinský, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Malát, Adamec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 62 42 2 40 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Kryštof Hrabík 1 0 1 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 2
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Jako první v zápase zahrozili Bílí Tygři, konkrétně Michal Birner, který dostal skvělý pas mezi kruhy, avšak i za cenu nedovoleného zákroku Filipa Suchého jeho zakončení nebylo tak přesné. Následně se Birner proměnil do role asistenta, povedenou přihrávkou našel na pravém kruhu Jaroslava Vlacha, jenomže i s jeho střelou z voleje si Pavlát dokázal poradit. Naopak otevřít skóre mohl ve vlastním oslabení Kryštof Hrabík, jenž se dostal do samostatného úniku, plzeňský forvard zkoušel mířit mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Z další příležitosti už se Západočeši ovšem mohli začít radovat. Kváča si nejprve poradil s ránou Kaňáka od levého mantinelu, vzápětí i proti dorážce Schleisse z osy hřiště, avšak proti další ráně Kryštofa Hrabíka již byl bezmocný. Vyrovnání měl na hokejce Flynnn, nicméně skvělým obranným zákrokem se prezentoval Daniel Malák, jenž si díky dobrým výkonům v Prostějově vysloužil premiérovou pozvánku k extraligovému klání v plzeňském dresu.

Na startu druhé dvacetiminutovky měli domácí velkou šanci na vyrovnání, po další ráně Flynna kotouč chvíli poskakoval po brankové čáře, za Pavlátem nicméně neskončil. Stejný hráč nedlouho poté střílel znovu, tentokrát bez přípravy z kruhu, strážce plzeňského brankoviště se ale bleskurychle stačil přesunout. Vzápětí si vzal puk pod svá bedra obránce Balinskis, s ním se posléze dostal až před branku, vyrovnat se nepovedlo ani jemu. Indiáni odpověděli rychlým protiútokem tří na jednoho, po přiťuknutí Maláta dvakrát pálil nebezpečně Václav Adamec, zaskvěl se avšak i brankář Petr Kváča. Zdvojnásobit vedení Plzně se poté pokoušel po přihrávce Mertla i Aleksi Rekonen, zápas ale patřil brankářům. A když neuspěl ani ostrou ranou od modré čáry Lukáš Derner, i po dvou třetinách nadále vedli hosté o jedinou branku.

Závěrečné dějství orámoval dvěmi ranami z pravého kruhu Jaroslav Vlach, Pavlát byl nadále v plném pozoru. A když už byl plzeňský brankář prakticky překonaný, puk skončil těsně vedle jeho pravé tyče. Maskovaný muž indiánů skvěle zasáhl i po ráně Melancona od modré čáry, puk si našel ve své lapačce. Na druhé straně se snažil zaskočit Kváču rychlou střelou Jakub Pour, prostor mezi třemi tyčemi ale o kousek minul. Ve 48. minutě se domácí konečně dočkali vyrovnání, jenomže branka nakonec nemohla být uznána, jelikož Petr Jelínek dopravil puk do sítě bruslí. Poté vše vzal na sebe v další přesilové hře Tomáš Filippi, s kotoučem se drze dostal až před Pavláta, kterému chtěl hodit puk pod horní tyčku, v permanenci bylo ale rameno brankáře Plzně. Hosté nadále poctivě bránili svůj hubený náskok, jenomže to se jim nakonec nepovedlo. 127 vteřin před závěrečnou sirénou napřáhl na vrcholu pravého kruhu Oscar Flynn a ostrou ránou poslal zápas do prodloužení.

To mohl bleskově rozhodnout Petr Zámorský, který si hned po pár vteřinách nabruslil před Kváču, trefil však jen brankovou konstrukci. Vzápětí se Tygři dostali do rychlého brejku, Najman předložil puk Oscaru Flynnovi, který svou druhou brankou rozhodl o bonusovém bodu pro Liberec.

FOTO: Marek Sekáč.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Bílí Tygři Liberec): „Odehráli jsme dobré utkání, měli jsme dobrý pohyb stejně jako v minulých zápasech. Plzeň je velice nepříjemný soupeř a samozřejmě nám nepomohlo to, že se jako první dostala do vedení. My jsme si ale šli za vyrovnáním, které jsme si na konci zasloužili. Naší silou a vůlí jsme to urvali. Chtěl bych zmínit i naši disciplínu, neměli jsme ani jednoho vyloučeného a hráli jsme dobře do obrany, kterou podpořil skvělý Petr Kváča.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Liberec hrál doma, tlačil, měl spoustu šancí. Nicméně my jsme si určité šance také vytvořili. Dostali jsme se do vedení, poté jsme přežili tři přesilové hry soupeře, avšak zápas záhy rozhodly dvě naše chyby.“