Ohlasy 32. kolo

Bohužel nás stále srážejí individuální chyby, mrzí Dominika Pavláta

I třetí letošní vzájemný zápas nenašel po šedesáti minutách vítěze. Plzeň dlouho držel nad vodou brankář Dominik Pavlát, který v zápase čelil hned 41 ranám soupeře.

Jen dvě minuty dělily západočeský celek od tří bodů, nakonec po dvou brankách Flynna veze Plzeň pouze jeden bod. „Prohra mě mrzí hlavně z týmového hlediska. Byli jsme dvě minuty od tříbodového vítězství, navíc zde v Liberci se nevyhrává lehce. Bohužel nás stále srážejí individuální chyby,“ mrzí Dominika Pavláta.

Na hostujícího brankáře šlo v duelu hned 41 pokusů. Dlouho to vypadalo, že Pavlát udrží podruhé za sebou čisté konto, avšak to se nakonec nepovedlo. „Domácí měli hodně šancí, já jsem byl jenom rád, když na mě šlo hodně střel. Snažil jsem se myslet jen na sebe, dnes to ale stačilo jen na jeden bod,“ dodává strážce plzeňského brankoviště.

Liberec poslal západ do prodloužení gólem z 57. minuty. „U vyrovnávacího gólu jsme si nepokryli křižnou přihrávku a jejich hráč to dostal na volej. Puk navíc ve vzduchu zaplaval, takže to dle mého byl spíše takový náhodný gól.

Při prvním vzájemném měření sil rozsekl prodloužení po pár vteřinách Petr Zámorský a historie se mohla dokonale opakovat, avšak bek indiánů trefil břevno. A Plzeň to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož z protiútoku Liberec rozhodl o svém vítězství. „Na druhý gól se budu muset ještě podívat, zdali jsem nemohl udělat něco lépe. Já jsem si nejprve hlídal hráče s pukem, aby mi nedal gól na první tyč. Chvilku předtím jsme dali břevno, je to škoda,“ praví Pavlát.

Po reprezentační přestávce skórovala ve čtyřech zápasech Plzeň pouze dvakrát. Z těchto střetnutí vyválčili svěřenci Petra Kořínka čtyři body. „Vypadá to, že jsme letošní rok asi hodně koukali na fotbal. Samozřejmě, že chceme dávat více branek, ale momentálně nám to nepadá. Z osobního hlediska je pro mě lepší, když mi propadne pouze jeden puk, než kdybych lovil puk ze sítě například sedmkrát,“ říká závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: Marek Sekáč.