PLZ - LIB 3:4pp

PLZ - LIB 3:4pp - Velkou přetahovanou rozťali Tygři v prodloužení

Poslední duel před reprezentační přestávkou odehráli modrobílí před svými fanoušky, přivítali liberecké Bílé Tygry.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:4p
2:1, 0:2, 1:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 7. Rekonen (Kodýtek, Hrabík), 17. Blomstrand, 48. Holešinský (Schleiss, Kodýtek) – 5. Ordoš (A. Najman, Frolík), 35. Balinskis (Vlach), 37. Ordoš, 61. Filippi (Birner, Balinskis). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Horák, Kika – Lhotský, Malý.

vyloučení
3:3
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
28:25
Zblokované střely
16:13
Hity
5:4
Vhazování
21:32
Diváci
3897

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Holešinský – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Neužil) – Balinskis, Štibingr, Kolmann, Melancon, Derner, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, A. Najman, Frolík – Ordoš, Jelínek (C), Flynn – Dlouhý, Šír, Rychlovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 61 27 4 23 85,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 1 0 1 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 1 0 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 1 1 -1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 2 2 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 2
Aleksi Rekonen 1 0 1 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 2

komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a také otevřeli skóre. Najman oslovil mezi kruhy nekrytého Jana Ordoše, jenž vymetl horní růžek Svobodovy branky. Plzeňský gólman přitom zrovna dnes slavil kulatých 100 zápasů v modrobílém dresu. Radost mu ovšem brzy udělal Aleksi Rekonen, který v přesilové hře dvakrát vypálil v rychlém sledu z pravého kruhu a druhý pokus již rozvlnil síť. Vrátit vedení zpět svým barvám mohl brzy na to Frolík, po příhře Dlouhého zpoza brány před ní ale na muže s maskou Škody nevyzrál. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Ludwig Blomstrand se prohnal mezi beky až před Kváču, kterému nedal šanci ranou do levého horního růžku.



Prostřední dějství načal štiplavou ranou přes obránce Bitten, Kváča zakročil ramenem. Skóre se tak měnilo až ve dvojnásobné početní výhodě Severočechů, když se tvrdou ranou do bližšího horního růžku prosadil z pravého kruhu Uvis Janis Balinskis. Posléze se navíc Flynnovi podařilo přihrát v přečíslení dvou na jednoho na Jana Ordoše, který tváří v tvář Svobodovi uspěl s bekhendovým blafákem. Těsně před druhou přestávkou ještě pálil z první Suchý, gólman Tygrů vyrazil maskou.

Poslední dvacetiminutovku odstartoval Frolík, kterého od zadního mantinelu našel k pravé tyči Vlach, Svoboda situaci zachránil. To na druhé straně se gólově urodilo. Adrián Holešinský nabral rychlost ve středním pásmu, zbavil se svého strážce a ukličkoval i Kváču. Prosadil se tak i ve třetím duelu po svém příchodu na západ Čech! Poté se zjevil na levém kruhu osamocený Jelínek, Svobodu překonal, ale touš mířící za čáru dokázal vyrazit Kaňák. Po chvilce se protáhl středem kluziště před domácí svatyni Faško-Rudáš, její strážce své barvy podržel. Rozhodnout mohl také Suchý, který mezi kruhy tečoval pobídku Zámorského od modré, Kváča ale předvedl parádní reflex. Zasahovat naopak nemusel, když těsně před sirénou z mezikruží minul Kodýtek.

Škoda tak popáté z posledních osmi kol dovedla duel do remízového stavu. Nyní ovšem bonusový bodík nezískala. Tomáš Filippi se totiž již po dvaadvaceti sekundách prodloužení natlačil k pravé tyči a rozhodl.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vstup do utkání jsme neměli ideální, rychle jsme inkasovali branku, ale hráče jsme nabádali nadále k velké aktivitě, což si myslím, že následně vyústilo v naše dvě branky. Utkání rozhodly dva momenty. Za stavu 2:1 jsme měli dvě přesilové hry, nicméně se nám nepovedlo skóre navýšit. Poté jsme zcela zbytečně udělali dva fauly a hosté toho využili a zápas otočili. Před třetí třetinou jsme hráčům říkali, že se nic neděje, že soupeř vede pouze o jednu branku. Podařilo se nám také nakonec vyrovnat a následně to byl hokej nahoru dolů. Prodloužení bylo po naší chybě rychle rozhodnuté. Před přestávkou jsme získali šest bodů. Nyní dobře potrénujeme a připravíme se na další zápasy.“

Jiří Kudrna (HC Bílí Tygři Liberec): „Jako každé utkání, i tohle v Plzni bylo velice těžké. Poslední dobou hrají domácí velice dobře, navíc zde se sbírají body jen velice obtížně. Dobře jsme se na zápas nachystali, měli jsme dobrý vstup do utkání, navíc se nám podařilo dostat do vedení. Domácí hrozili z rychlých protiútoků, měli velký tlak do brány a nakonec se jim povedlo utkání otočit. Ve druhé třetině jsme si vedení vzali opět zpátky. Třetí třetinu jsme odehráli velice dobře, jen nás mrzí, že jsme duel nedotáhli do tříbodového vítězství. Vážíme si ale i dvou bodů, poslední dobou jsme měli v prodloužení již mírně negativní bilanci. Musíme hráče za výkon pochválit.“