Preview 19. kolo

Poslední duel před pauzou, Plzeň hostí Bílé Tygry!

Třetí extraligový zápas tohoto hracího týdne čeká na indiány opět před svými fanoušky, v souboji modrobílých celků přivítají Liberec.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
6. listopadu 2022
19. kolo Tipsport extraligy

Škodě se na Liberec před svými fanoušky daří, v posledních deseti zápasech pouze jednou nebodovala. A bylo to právě v posledním vzájemném měření sil, když v lednu tohoto kalendářního roku Tygři dobyli Plzeň 4:1. Před tím ovšem v devíti zápasech indiáni vždy bodovali a zapsali osm vítězství.

Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na sedmém místě hned za Plzní, na kterou po šestapadesáti odehraných duelech ztratili pouhé dva body. Ve předkole play off dokázali na pět zápasů vyřadit brněnskou Kometu, avšak ve čtvrtfinále již byla v poměru 4:1 úspěšnější pražská Sparta.

Letošní umístění je ovšem horší - deváté. Avšak Tygři mají oproti svým soupeřům odehrané o utkání až dvě méně. I přesto tým neprožívá nejlepší období, na šest porážek ale navázal s Mladou Boleslaví v minulém kole výhrou 6:2.

Bodově se v mužstvu nejvíce daří Michalu Birnerovi (3+10) a trojlístku hráčů - Michaelu Frolíkovi (7+5), Uvis Janis Balinskisimu (6+6) a Adamu Najmanovi (5+7). Vloni indián Michal Bulíř stihl pouze devět zápasů, v nich ale získal sedm bodů (2+5). Mezi třemi tyčemi platí za jasnou jedničku Petr Kváča, úspěšnost zákroků vytáhl nad dvaadevadesát procent. Jakub Neužil naskočil do jednoho utkání s hodnotou téměř 91%, Daniel Král do dvou, nepřekonal ale 85,5%.

Tygří schopnost využít přesilovou hru je v celé soutěži desátá, hra v oslabení se pohybuje ve středu startovního pelotonu. Stejně je na tom i průměrný počet hitů provedených všemi hráči týmu na zápas, druhá zcela nejnižší je ten zblokovaných střel.

Ještě dodejme, že se jedná o poslední duel před reprezentační přestávkou, kdy národní mužstvo čeká v rámci Euro Hockey Tour první turnaj - Karjala. Z týmu Tygrů trenér reprezentace Kari Jalonen na nikoho neukázal, za indiány byl vybrán Petr Kodýtek.


Výsledky posledních zápasů
HC Energie KV 4
HC Škoda Plzeň 5pp
(0:0, 2:1, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Koblasa (O. Beránek, Mikyska), 26. Jiskra (Redlich, Kohout), 46. Jiskra (Redlich, Kohout), 60. Koblasa (Havlín, Gríger) – 22. Zámorský (Hrabík), 49. Blomstrand (Malát, Holešinský), 50. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 55. Holešinský (Zámorský), 65. Mertl (Blomstrand, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Kremláček, Houdek, Kaňák, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


Bílí Tygři Liberec 6
Bk Mladá Boleslav 2
(1:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Vlach, Frolík), 32. A. Najman (Melancon, Birner), 44. Šír, 45. Flynn (Ordoš), 57. Balinskis (Filippi), 59. A. Najman (Melancon, Birner) – 18. M. Beránek (P. Kousal, Závora), 24. Eberle (Lunter).
Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Štibingr, Rosandić, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Vlach, A. Najman, Frolík – Ordoš, Jelínek (C), Flynn – Dlouhý, Šír (A), Rychlovský.