Ohlasy 19. kolo

I přes prohru celý tým zaslouží pochvalu, říká Petr Kodýtek

Plzeň s Libercem svedli vyrovnanou partii o další extraligové body. Zápas nakonec, stejně jak v prvním měření sil, dospěl až do prodloužení, které hosté ukončili již v první minutě.

Před samotným zápasem proběhl menší ceremoniál, z rukou Tomáše Vlasáka totiž převzal památeční dres Petr Kodýtek, který má v nejvyšší soutěži odehráno již 300 zápasů. „Je to hezké, nicméně je to pouze číslo. Moc velkou váhu tomu nedávám. Doufám, že jich bude ještě daleko více. Hlavně, abych zůstal zdravý,“ přeje si Kodýtek.

Dnešní utkání bylo vyrovnané. Nejprve vedla Plzeň, následně Tygři skóre otočili a domácím se poté povedlo opět srovnat. „Samozřejmě, že každý bod je dobrý. Dnes ale mohly být body i tři, minutu před koncem jsem měl velkou šanci na rozhodnutí, takže to mrzí. V kabině převažuje smíšená nálada. Zápas s Libercem byl hratelný, mohli jsme vyhrát, nicméně i přes prohru celý tým zaslouží pochvalu, protože jsme nic nevypustili a dokázali jsme zápas alespoň srovnat. K prodloužení není moc co říct, Fillipi hezky vymetl roh brány,“ hodnotí utkání forvard Škody.

Jak již bylo řečeno, Petr Kodýtek měl v závěru utkání velkou šanci rozhodnout, leč nepovedlo se. Co bylo špatně? „Puk vyplaval, mně se odrazil na hokejku, viděl jsem, že je přede mnou hodně hráčů, tak jsem chtěl puk zvednout, ale bohužel jsem netrefil bránu,“ mrzí čtyřiadvacetiletého hráče indiánů.

Zápas do prodloužení poslal Adrián Holešinský, který tak skóroval ve svém třetím zápase za plzeňský tým. „Klobouk dolů před ním. Má v Plzni skvělý start, navíc se mu tu líbí a do týmu skvěle zapadl. Je na puku strašně šikovný, doufám, že mu to bude nadále takhle lepit a jeho góly budou pomáhat týmu,“ dodává Kodýtek.

Po zápase s Libercem přichází na řadu první reprezentační přestávka, na programu je finský turnaj Karjala Cup, na který dostal Petr Kodýtek pozvánku. Těším se hodně na sraz. Zase přijde změna prostředí, pro mě to je motivace se ukázat. Chci zabojovat a zanechat v reprezentaci dobrý dojem. Nepočítám, že bych byl někde nahoře, já přijmu v týmu jakoukoliv roli a budu se s tím snažit poprat jak nejlépe umím,“ říká závěrem Petr Kodýtek.


FOTO: Marek Švamberg.