PK3: PLZ - LIB 1:3

PK3: PLZ - LIB 1:3 - Po velkém boji bere mečbol Liberec

Série předkola play off se přestěhovala na západ Čech, kde se dnes odehrál důležitý třetí souboj o mečbol.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

1:3
0:0, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 26. Pour (Zámorský, Rekonen) – 36. Frolík (Vlach, Filippi), 50. Kolmann (Balinskis, Birner), 60. Birner (Vlach, Balinskis).
Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Frodl, Lhotský.

vyloučení
6:5
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
23:25
Zblokované střely
24:14
Hity
5:2
Vhazování
25:31
Diváci
4716

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Mertl (A), Rekonen – M. Beránek, Honejsek, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Blomstrand.

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Derner, Melancon, Ivan, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, Ordoš – Frolík, A. Najman, Flynn – Vlach, Bulíř (A), Rychlovský – Šír, Jelínek (C), Dlouhý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 -1 2
Martin Beránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 -1 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 4
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
Filip Suchý 0 0 0 -2 2
Petr Zámorský 0 1 1 -1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Piskáček, který si od modré popojel směr brána a řádně prověřil Kváču. Činil se i na druhé straně Pavlát, když Birner pálil po příhře zpoza svatyně indiánů před ní. Následně se v početní výhodě dostal k zakončení mezi kruhy Bulíř, avšak minul. Když poté ještě dělovka Zámorského od modré skončila na betonu muž s maskou Severočechů, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední dějství odšputnoval z levého kruhu Baránek, ještě u bližší tyče dorážel Jakub Pour, Kváča prostor u ní utěsnil. Nedosáhl ale po chvilce na dorážku stejného hráče z vrcholu brankoviště, když libercký gólman pouze před sebe vyrazil ránu Zámorského pár kroků za modrou. Po chvilce skvělým napadáním vybojoval puk Blomstrand, poslal jej ihned mezi kruhy Dvořákovi, který málem rozpůlil levou tyč. Do kabin se nakonec ale šlo opět za nerozhodnutého stavu, když si Michael Frolík vybruslil z pravého rohu před bránu a zavěsil.

Jako první ve třetí dvacetiminutovce zahrozil Frolík, který v oslabení dobře napadal a vypálil z mezikruží, avšak mimo. Poté vznikla na brankovišti valná hromada a z ničeho nic sudí gól po poradě s videem uznali, přestože puk nikdo za čarou neviděl. Autorem gólu byl označen Petr Kolmann. Za vyrovnáním se rychle hnal Jaroměřský z pravého kruhu, tvrdou bombou ale minul. V závěru utkání ještě domácí i v oslabení zkusili hru bez gólmana, leč již je pouze potrestal Michal Birner. Po odpískání ještě Frolík ošklivě seknul Houdka a ten se s ním jal vyřídit účty, hráč Liberce ale rychle ujel za spoluhráči na střídačku. Oba aktéři ovšem budou mít příležitost i zítra, kdy se hraje odveta.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání, povedlo se nám dát první branku, měli jsme tak dobrý vstup do utkáni. Měli jsme následně šanci dát i na 2:0, avšak dali jsme tyčku, možná by zápas vypadal jinak. Bohužel jsme následně inkasovali gól a zápas byl nahoru dolů. Nepomohli jsme si ani poté přesilovkami. Nakonec rozhodl takový šťastný gól, nicméně hráče musíme pochválit, všichni bojovali a měli správné nasazení. Jdeme dál, Liberec vede 2:1, připravíme se na zítřek a pokusíme se sérii vrátit do Liberce.“

Patrik Augusta (HC Bílí Tygři Liberec): „Velice vyrovnané utkání, kdy si ani jeden z týmů nedal metr ledu zadarmo, hrál se hodně fyzický hokej. Dostali jsme gól v přesilovce, to nás mírně zabrzdilo a vyvedlo z míry. Ustáli jsme i další šance soupeře a následně nám hodně pomohl gól na 1:1. Pak jsme důrazem na brankovišti dali ve třetí třetině druhý gól. Hráči dnešní utkání odmakali, nicméně musíme se připravit na zítřek.