Ohlasy PK3

Musíme se z toho vyspat a zítra na ně znovu nastoupit, praví Filip Suchý

Předkolo play off se za stavu 1:1 přesunulo na plzeňský led a utkání o mečbol nabídlo parádní hokej. Diváci viděli plno osobní soubojů, avšak nakonec šťastnější byli hostující Bílí Tygři, kteří se tak ujali vedení v sérii.

Po vyrovnané první třetině se v té druhé indiáni ujali vedení, to když zužitkovali přesilovou hru pět na tři. Následně se jim avšak nepovedlo z mnoha šancí vstřelit důležitou druhou trefu. „Bylo to o druhém gólu. My jsme měli ve druhé třetině tlak, avšak žádnou šanci jsme nedokázali využít. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 1:1 a bylo to o tom, kdo dá ten šťastnější gól, bohužel pro nás ho vstřelil Liberec. My se z toho musíme vyspat, zítra je nový den a my musíme vyhrát,“ praví Filip Suchý.

Ve čtvrtek slavila Škoda v Liberci vysoko 6:0, nicméně dneska to byl zcela jiný zápas, což se dalo očekávat. „Série hodně bolí, avšak to je stejné, jak při každém zápase. My do všeho jdeme naplno, to samé platí o Liberci, každý hráč musí umět v souboji rozdat, avšak také přijmout, tak to je. My jsme se na zápas dobře připravovali, s Libercem je to totiž vždycky těžké, oni mají velké obránce. V každém utkání ze sebe musíme vydat to nejlepší, jak jsem již řekl, dneska byl soupeř pouze šťastnější,“ dodává plzeňský forvard.

Zápas nakonec rozhodla situace z poloviny třetí třetiny, kdy po velké tlačenici se hosté začali radovat, avšak hlavní rozhodčí za brankou rozpažil. Po přezkoumání celé situace u videa avšak svůj názor změnil a Tygři šli nečekaně do vedení, které již nepustili. „Já jsem byl zrovna na ledě, blokoval jsem střelu, poté jsme viděl puk pod Domínem, avšak hlavní rozhodčí následně viděl puk v bráně, tak to musel být gól.

Indiáni se v závěru sami připravili o snahu hrát power-play. Zítra se za stavu 1:2 hraje čtvrté utkání a Škodovka jistě ještě neřekla poslední slovo. „To se někdy stane, to bych nechtěl nějak více rozebírat. Zítra si myslím, že přijde ještě více lidí. Musíme se z toho vyspat a znovu na ně nastoupit. Chceme se za každou cenu ještě vrátit do Liberce,“ říká závěrem Filip Suchý.

FOTO: Roman Turovský.