Play off Extraligy dorostu

Dorost v pátek startuje čtvrtfinále! Přijďte podpořit budoucí naděje

Plzeňští dorostenci ve velké osmifinálově bitvě přestříleli České Budějovice a po roce tak úřadující mistry čeká čtvrtfinále, které se hraje již na tři vítězná utkání. V cestě svěřencům Jiřího Hanzlíka bude stát pražská Slavia.

První část extraligy dorostu skončila na konci listopadu. Ve skupině A si nejlépe počínali Západočeši. Hned v jedenácti zápasech bodovali indiáni naplno, nejvíce z celé extraligy. Pouze ve dvou případech plzeňští dorostenci nezískali ani bod, v obou případech se jednalo o zápasy v hlavním městě. Do nadstavbové části postoupilo hned dvanáct týmů. Oproti minulým rokům přišla změna, nehrálo se s týmy dle geografického území, avšak pěkný dvakrát každý s každým. Indiánům se dařilo zejména na domácím ledě, v součtu celé nadstavby to stačilo na čtvrté místo, které určilo jako prvního soupeře ve vyřazovacích bojích České Budějovice.

Pojďme si nyní osmifinálové boje trošku zrekapitulovat. Škoda měla na úvod play off výhodu domácího prostředí a toho naplno využila. Jako první přišla rána kapitána, hezkou tečí se prezentoval Tomáš Pittr. Poté Jihočeši udělali velkou chybu ve vlastním oslabení a na konci první třetiny zvýšila Plzeň na 2:0. V prostřední periodě domácí přidali další tři branky a nakonec úvodní střetnutí opanovali vysoko 5:0.

Modrobílí následně jeli do Budvar Arény s jasným cílem postoupit, jelikož první kolo play off se hrálo pouze na dva vítězné zápasy, avšak tvrdě narazili. Motor do utkání nastoupil s velkou vervou a již po dvaceti minutách vedl o tři branky. Činil se zejména Dominik Postl, který zaznamenal dvě branky za necelé tři minuty. Ve druhé části Budějovice zvýšily již na 4:0 a tento výsledek se do konce zápasu nezměnil.

V úterý se na západě Čech tak odehrál zápas o všechno. Škoda nechtěla ponechat nic náhodě a tak se do utkání posílila hned o čtyři hráče. Do útočných řad povolal Jiří Hanzlík duo Adamů Benáka s Titlbachem, v obraně zase tvrdili muziku Jan Skok s Adamem Jiříčkem. A na ledě to bylo znát již od první minuty. Po 39 vteřinách hry se po asistenci Benáka s Titlbachem prosadil obránce Hynek Prošek, který tak zavelel k postupu. Ve druhé části zdvojnásobil plzeňské vedení po hezké kombinaci Titbach a třetí třetina již byla v jasné režii plzeňského celku. Po drtivé výhře 6:0 rozrazili plzeňští dorostenci čtvrtfinálovou bránu.

Nyní v cestě stojí Slavia Praha, se kterou se Plzeň během základní části utkala hned čtyřikrát. Poté co byli u A týmu odvoláni trenéři, změna nastala i u týmu dorostu, jelikož právě Kořínek s Bombicem zavítali o dvě patra výše. Premiéra nových trenérů Hanzlíka s Andrašovským se odehrála v pražském Edenu, jenž nakonec byla hodně nepovedená. Plzeň brzo vedla o dvě branky, avšak po šedesáti minutách musela zkousnout hořkou porážku 2:9. Následně už slavila jen Plzeň. V odvetě na domácím ledě zvítězila po dobrém výkonu 3:0. V nadstavbové části se první duel odehrál taktéž v hlavním městě, tentokrát Plzeňané podali diametrálně rozdílný výkon a vyhráli 6:2. Naposledy se obě mužstva utkala proti sobě v předposledním zápase před play off, utkání bylo přímou bitvou o čtvrté místo a po brankách Fehéra s Hofrajtrem zápas ovládla znovu Škodovka. Nyní se proti sobě postaví v play off. První dva domácí duely hostí LOGSPEED CZ Aréna, nejprve v pátek od 17:00 a poté v sobotu od 13:00. Všichni jsou srdečně zváni. Přijďte pomoci mladým nadějím porazit dalšího soupeře za obhajobou titulu.