Bronzoví třeťáci

Třeťáci vybojovali bronzové medaile na mezinárodním turnaji v německém Erdingu!

O uplynulém víkendu se v bavorském Erdingu uskutečnil 2. ročník mezinárodního turnaje hokejistů ročníku 2014 Young Gladiators Trophy, kam plzeňská Škodovka vyrazila obhajovat zlaté medaile, které před rokem vybojovali jejich dnes o rok starší kamarádi.

V silně obsazeném turnaji deseti týmů z Německa a České republiky Škodováci dlouho nemohli najít přemožitele, až smolně prohráli ve čtvrtém zápase s Vlky 2:4. Poté, co vybojovali remízu 4:4 s pozdějším vítězem celého klání, berlínskými Medvědy (a jako jediní na turnaji sebrali tomuto týmu body), si už pohodlně dokráčeli přes další dvě výhry pro bronzové medaile s celkovým skóre 53:13.

Tým HC Škoda Plzeň sužovaný velkou marodkou hrál v okleštěné sestavě doplněné o dvě posily z HC Klatovy a dvě z týmu HC Meteor Třemošná. všichni čtyři hostující bojovníci do domácího týmu zapadli skvěle a byli více než vítanou a platnou posilou. Nakonec Jaroslav Čech z HC Klatovy se s devíti přesnými zásahy stal nejlepším střelcem týmu. Virus zasáhl tým i přímo na turnaji, a tak druhý den klání musela Škodovka odehrát všechna utkání jen se třemi hráči ve čtvrté lajně. Přesto tato zdecimovaná lajna nedostala díky svému urputnému nasazení ani jeden gól, naopak sama jich pět vsítila.

Na závěr se sluší rovněž poznamenat, že v soutěži o nejrychlejšího bruslaře turnaje, která se uskutečnila po závěrečných soubojích, uspěla Škodovka v konkurenci 180 hráčů hned dvěma svými zástupci. Tobiáš Uxa obsadil krásné 3. místo a Josef Větrovský nakonec jen velmi těsně prohrál finálový souboj o celkového vítěze této disciplíny.

Hlavní trenér úspěšných třeťáků Zdeněk Pata k turnaji poznamenal: „Třetí místo je velký úspěch, hráči každý zápas hráli s maximálním nasazením a kolektivním pojetím. Pro hráče to byla cenná zkušenost v jejich dalším hokejovém růstu.“


Sestava týmu HC Škoda Plzeň
Brankáři: Allan Dietl, Jakub Novák
Hráči v poli: Jakub Halama, Dominik Palek, Michal Pelikán, Vojtěch Vašta, Šimon Pohanka, Tobiáš Uxa, Josef Větrovský, Vojtěch Háděl (HC Klatovy), Tomáš Vajskébr, Maxmilián Paštěka, Lukáš Krofta, Matyáš Novotný, Daniel Vraný (HC Meteor Třemošná), Jaroslav Čech (HC Klatovy), Daniel Bureš (HC Meteor Třemošná) a Martin Zrna.