Draft NHL 2023

Marcel Marcel draftován organizací Chicago Blackhawks!

Oči hokejových fanoušků dnešní den mířily do amerického Nashvillu. To totiž hostilo letošní vstupní draft NHL. A v pátém kole došlo na plzeňského odchovance Marcela Marcela, jehož si vybralo Chicago.

„Myslím, že někteří mají bobky v kalhotách. Oni prostě musejí vědět, že jak dostanou puk a jsem tam já, schytají ránu a bude je to bolet,“ pravil sám o sobě v minulosti. A není se čemu divit, Marcel měří 194 centimetrů a váží téměř sto kilo.

Devatenáctiletý forvard má nicméně i velice šikovné ruce, kromě důrazné hry pomohl například v předminulé sezóně plzeňským juniorům k titulu bilancí prakticky bodu na utkání. V sezóně 2021/22 odehrál za indiány totiž rovných padesát zápasů a téměř stejně zaznamenal i bodů (16+30). Navíc si svými výkony vysloužil pozvánku i do A týmu, v extralize naskočil do osmnácti duelů.

Minulý rok byl plzeňský odchovanec draftován v prvním kole CHL Import Draft, celkově jako dvaačtyřicátý si ho vybral celek Gatineau, pro něhož se jednalo o první volbu. A právě zde odehrál Marcel odehrál letošní sezónu. V kanadské QMJHL sehrál celkem 52 duelů, ve kterých vstřelil čtrnáct branek a hned osmnáct jich připravil.

A díky dobrým výkonům v zámoří zaujal a 29. června 2023 se mu splnil sen. Ze 131. místa ho draftoval celek Chicago Blackhawks! Obrovská gratulace!