CHL Import draft 2023

Čtyři Plzeňané draftováni v prvním kole CHL Import Draft

Před týdnem měla Škoda Plzeň želízko v ohni v draftu do NHL, když Marcela Marcela si vybralo Chicago. Včera proběhl CHL Import Draft, kde si kanadské týmy vybíraly hráče do své juniorské soutěže.

A pro západočeský klub to byl velmi úspěšný draft, jelikož hned v prvním kole byli vybráni čtyři plzeňští hráči. Úspěch v CHL Import Draftu automaticky ovšem neznamená, že dotyčný junior na podzim přejde do nového týmu.

Jako první přišel na řadu na devatenáctém místě obránce Adam Jiříček. Ten v minulé sezóně udělal obrovský progres, když v šestnácti letech debutoval v Tipsport extralize. Ve dvanácti zápasech si připsal dvě gólové přihrávky, ve svém prvním zápase na ledě mistrovského Třince navíc odehrál téměř 28 minut. Za juniory odehrál 41 duelů, ve kterých vstřelil dvanáct branek a na dalších sedmnáct přihrál. V závěru sezóny pomáhal ještě plzeňskému dorostu, kterému třinácti body pomohl k zisku stříbrných medailí.

Nedlouho poté bylo vyřčeno další plzeňské jméno, na jednadvacáté pozici byl vybrán Adam Titlbach. Litvínovský rodák se do plzeňského celku přesunul v lednu roku 2022 z Chomutova a svými dobrými výkony hned pomohl dorostu k mistrovskému titulu. I v minulé sezóně prokázal šikovný útočník svou výjimečnost. Zkraje sezóny pendloval mezi juniorkou a dorostem, avšak ve druhé polovině už se naplno adaptoval v DHL extralize juniorů. Odehrál zde 34 utkání s bilancí téměř bodu za zápas (11+20). I Adam Titlbach si po vypadnutí juniorského celku v play off prodloužil sezónu v dorostu, kde ve čtrnácti duelech zaznamenal úctyhodných 28! bodů.

Hned na 22. místě vyslyšel své jméno Jakub Vondraš. Devatenáctiletý brankář byl minulý rok draftován do NHL Carolinou, ale ještě loňský ročník strávil v plzeňské juniorce. I díky zdravotním peripetiím odchytala jasná jednička týmu Petra Vojana jen 29 zápasů, avšak v nich si nevedl vůbec zle, jeho procentuální úspěšnost činila skoro 93 procent. Dvakrát si připsal i čisté konto. Svou premiéru si odbyl i ve druhé nejvyšší soutěži za Šumperk, když proti Zlínu odchytal polovinu zápasu. O Vondrašovi je nyní už jasné, že další sezónu odehraje v zámoří a stane se "Vlkem". Držíme mu palce!

Jako poslední slyšel své jméno na 52. místě obránce Josef Eichler. Sedmnáctiletý obránce měří 180cm, váží 85 kilogramů a rozhodně cizí mu není důrazná hra. V základní části si připsal hned 83 trestných minut. Eichler se prezentuje poctivou hrou směrem dozadu, ale, když může, podporuje i útok. V základní části si připsal devět asistencí a díky svým výkonům si vysloužil pozvánku na mistrovství světa osmnáctiletých, které v dubnu hostilo Švýcarsko.