Ohlasy CRI

Jen jsem zavřel oči a práskl do toho, říká o své první trefě za A tým Marek Soukup

Po finském celku přivítala plzeňská Škodovka na svém ledě tentokrát německého soupeře. Po bezbrankové úvodní části se indiáni posléze rozstříleli a svého protivníka porazili vysoko 7:1. Úvodní branku zápasu vstřelil zkraje druhé třetiny Marek Soukup, pro něhož to byla vůbec první trefa za A tým.

V západočeské metropoli panují v posledních dnech ohromná vedra, ne jinak tomu bylo i dnes. Kdekdo by řekl, že se zajde na zimní stadion zchladit, avšak i během zápasu bylo v hale velké teplo. Jak je to pro samotné hráče náročné? „Je to těžké, protože na ledě je vedro. Jsme neustále splavený, používáme během zápasu hodně ledy, abychom se zchladili. Upřímně mírně nám pomohlo, že se hrálo až od sedmi večer, ale zase taková sláva to stejně nebyla. Určitě bude lepší, až bude chladněji i venku,“ má jasno Marek Soukup.

První třetina branku nenabídla, i když šance byly. V té druhé se přítomní diváci na stadionu dočkali již po třech minutách, skóre otevřel svou premiérovou trefou za A tým právě Marek Soukup. „Jsem za ten gól moc rád. Během našeho střídání tam někde vyplaval puk, Kryštof Hrabík mi ho posunul krásně přes cestu a já jsem jen zavřel oči a práskl do toho. Doufám, že takový podobný gól dokážu vstřelit i v sezóně.“ I když je to pouze přátelské utkání, střelec branky moc dobře ví, že zápisné ho nemine. „Určitě mě pokladníci zkasírují, to mi bylo hned řečeno,“ praví s lehkým úsměvem devatenáctiletý útočník.

Do Plzně si našlo cestu spoustu fanoušků hostujícího celku, duel se tak hrál za skvělé podpory obou týmů. „Zajímavé zpestření během přípravných zápasů. Určitě to bylo dobré, když přišlo tolik lidí. My si alespoň navykneme do sezóny. Bylo k vidění i hodně osobních soubojů, navíc si myslím, že se náš výkon opět mírně zlepšil, i herně se musíme posouvat dále, sezóna se blíží,“ říká Soukup.

A jak by samotné utkání, ve kterém indiáni vyhráli 7:1 zhodnotil? Marek Soukup nastoupil ve druhé formaci společně s Tomášem Mertlem a Kryštofem Hrabíkem. „S oběma se hraje výborně, jsem s nimi maximálně spokojený. Dostávám od nich hezké puky, kluci mají zkušeností, čímž mi hodně pomáhají. Je s nimi radost hrát. Myslím, že jsme dnes nepředvedli špatný výkon. V první třetině jsme nehráli špatně, jen jsme nebyli blízko u sebe, čímž jsme nezískávali tolik puků. To se následně ve druhé periodě zlepšilo, vstřelili jsme první branku, čímž jsme vše odšpuntovali,“ hodnotí konfrontaci s německým týmem.

Mladý forvard Škody minulý rok odehrál za A tým indiánů dvanáct utkání, ve kterých si připsal jednu asistenci. Jaké jsou ambice pro letošní rok? Určitě bych chtěl odehrát co nejvíce zápasů za A tým, ale budu se snažit co nejvíce pomoci i juniorce. V sobotu již hrajeme první utkání v Českých Budějovicích, snad tam budu co nejvíce produktivní, což by mi pomohlo ke startům v áčku,“ říká závěrem Marek Soukup.

FOTO: Marek Švamberg.