Přátelsky s KRI

Další zahraniční soupeř! Do Plzně zavítá německý Crimmitschau

Indiáni se dalším utkáním přehoupnou již za polovinu počtu přípravných utkání, po českém a finském celku nyní přivítají soupeře z Německa. Pro něj se jedná o premiérový duel letní přípravy.

Přátelsky ONLINE: PLZEŇ vs. CRIMMITSCHAU od 19:00!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
EISPIRATEN CRIMMITSCHAU

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
22. srpna 2023
přátelské utkání

Oba celky se spolu zatím v novodobé historii ještě nepotkaly. Poslední zkušenost s německým hokejem ale zapsali indiáni vloni, když na turnaji v italském Bolzanu vyzvali na souboj Düsseldorfer. V duelu byli aktivnější a nebezpečnější, po lepší efektivitě v zakončení ale nakonec slavil soupeř 4:2. Jak si Západočeši povedou nyní?


Z tábora soupeře
Eispiraten je klub založený v roce 1927, který sídlí ve městě Crimmitschau. Jedná se o velké okresní město v zemském okrese Cvikov v německé spolkové zemi Sasko s necelými dvaceti tisíci obyvateli. Od Plzně přitom leží necelých dvě stě kilometrů daleko.

Klub vyznává černou, bílou a červenou barvu a sídlí v aréně pro necelých šest tisíc fanoušků. Ta byla postavena v roce 1964, ale zastřešena až přesně o třicet let později v roce 1994. V letech 2009 až 2011 byl stánek rozsáhle zrekonstruován, rozšířen a pro jeho atmosféru si jej několikrát pro své duely vybralo i národní mužstvo. V dubnu roku 2011 se zde konalo i mistrovství světa hráčů do osmnácti let.

Vloni ve druhé německé nejvyšší soutěži skončil tým jedenáctý a musel tak bojovat o udržení. Sérii s posledním Bayreuthem ale v poměru 4:2 na utkání zvládl, přestože ztratil vedení 2:0.

Páteř týmu je z drtivé většiny tvořena domácími hráči pod vedením finského kouče Jussiho Tuorese a asistenta Švéda Esbjörn Hofverberg. V kádru ale působí také Kanaďan Hayden Verbeek, který působil i v AHL či na Slovensku. Dále pak rodák z Edmontnu, jenž má ale již i německé občanství Colin Smith, jenž si vyzkoušel NHL, švédskou, rakouskou či švýcarskou soutěž. Dvojí občanství spolu s německým má i Maďar Tamás Kánya, Rus Oleg Shilin, Brit Dominik Walsh, další Kanaďané Max Balinson s Scottem Feserem a Američan Vinny Saponari, který se před šesti lety na patnáct utkání s bilancí 1+6 představil i v dresu pražské Sparty. Z Vítkovic si ještě z loňska fanoušci jistě vzpomenou na Švéda Tobiase Lindberga a výčet zahraničních hráčů doplňuje Fin Henri Kanninen.

Z českých hráčů v týmu v historii působilo dvaadvacet hokejistů, naposledy to byli před třemi lety Lukáš Vantuch s Petrem Pohlem.


Vstupenky
Jednotná cena vstupného pro domácí duely (celkem jsou v plánu tři) je 100,- Kč.

Permanentkáři mají pochopitelně vstup zdarma, a to jak držitelé sezónních vstupenek Premium, tak Klasik. Na domácí přípravná utkání se nebudou prodávat vstupenky-místenky s označením příslušného místa. Jednat se bude o vstupenku do haly (volné-sezení) s tím, že si fanoušek vybere své místo, na které se bude chtít usadit nebo pokud bude chtít utkání sledovat v sektoru pro stání. Toto také platí pro permanentkáře. V případě, že budete vyžadovat sedět přesně na svém místě, které jste si permanentní vstupenkou zakoupili, obraťte se na činovníka pořadatelské služby, aby vám asistoval. Vše určitě vyřídíme k vaší spokojenosti.



Rozpis přípravných duelů indiánů
8.8.2023 HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice 4:2

11.8.2023 HC Škoda Plzeň - Kookoo Hockey 1:5

17.8.2023 HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 2:1sn

22.8.2023 HC Škoda Plzeň - Eispiraten Crimmitschau od 19:00 - Vstupenky ZDE!

24.8.2023 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary od 17:30 - Vstupenky ZDE!

29.8.2023 Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň od 17:30

6.9.2023 Eispiraten Crimmitschau - HC Škoda Plzeň od 19:00


Výsledek posledního zápasu
HC Energie Karlovy Vary 2
HC Škoda Plzeň 1sn
(0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Zetterberg (Černoch), rozh. náj. Hladonik – 59. Pour (Benák).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Lakkso, Zámorský, Malák, Kvasnička, Piskáček "A", Jiříček – Lev "C", Benák, Pour – Indrák, Adam, Hrabík – Matýs, Jansa, Rekonen – Straka, Mertl "A", Soukup.