Ohlasy KLA

Zažívám neskutečné pocity, praví šťastný Adam Benák

Plzeňští indiáni zvítězili na ledě Kladna 5:2 a svého premiérového gólu mezi dospělými se dočkal Adam Benák. Jen pro připomenutí, plzeňskému mladému útočníkovi je stále 16 let a 52 dní!

Zkraje letošního roku se ve vzájemném zápase prosadil padesátiletý Jaromír Jágr, dnes to byla zcela jiná pohádka. Poprvé puk do sítě v A týmu totiž dostal Adam Benák, kterému je stále čerstvě šestnáct let. „Jsem strašně rád, že se mi povedlo dát první gól za chlapy. Zažívám neskutečné pocity, určitě si dnešní den budu pamatovat do konce života,“ neskrývá radost plzeňský útočník.

A jak samotná branka padla? „Viděl jsem volný prostor, najel jsem si tam, zkusil jsem vystřelit nahoru a naštěstí to tam padlo,“ praví Benák.

Zítra má narozeniny Adamův otec Václav Benák, mohl dostat snad hezčí dárek? „Určitě mu nějaký dárek ještě koupím, ale doufám, že i ta má branka mu udělala radost. Je šťastný, když vidí, že dostávám prostor takhle v áčku. Doma se mi snaží pouze radit, co udělat příště v zápasech lépe,“ dodává mladý forvard.

Adam Benák slavil svůj první gól po svém. Ostatně, kdo pozorně sledoval v minulosti zápasy plzeňské mládeže, tak si všiml, že Adam celkově nedává své emoce najevo. Naposledy se to snad stalo, když v šestém finále vstřelil zlatý gól, který rozhodl v roce 2022 o zlatých medailích pro plzeňské dorostence. Tak kdy se znovu dočkají fanoušci? „Radost přijde, až vstřelím první gól v extralize,“ uzavírá s pousmáním povídání Adam Benák.