Páťáci na turnaji

Páťáci bojovali na třídenním turnaji!

Mladí indiáni se představili první zářijový víkend na velkém turnajovém klání, kterého se dohromady zúčastnilo dvanáct celků.

V základní skupině odehrál každý tým čtyři zápasy, následně se sestavilo pořadí, podle kterého byly celky z 1. až 4. místa nasazené do čtvrtfinále, týmy z 5. až 12. místa do osmifinále. Hrálo se 2x20 minut, kdy každá polovina se počítala jako samotný duel, zápasy o umístění již jako celé utkání.

V prvním utkání indiáni s Vítkovicemi prohráli 2:3 a remizovali 4:4. Následně s Jihlavou prohráli 1:3 a 3:4. Do druhého dne modrobílí0 vstoupili remízou 1:1 a prohrou 2:4 s Hradcem Králové a zakončili ho dvěma výhrami 7:3 a 4:2 s Neratovicemi.

Třetí hrací den patřil zápasům o umístění. Bohužel turnaj Škodě pokazil hned osmifinálový souboj s Mělníkem, ve kterém nastoupilo pár starších hráčů soupeře a ten tak následně zvítězil 5:2. Následující protesty indiánů již nebyly uznány a ti tak skončili na 9. místě.


Celkové pořadí
1. K&B Slovakia Stars
2. Dukla Jihlava
3. Mountfield H.K.
4. Pilsen Wolves
5. Sparta Praha
6. Vítkovice Ridera
7. Buldoci Neratovice
8. Junior Mělník
9. HC Škoda Plzeň
10. Motor České Budějovice
11. Letci Letňany
12. Slovan Louny


„Za celý turnaj zaslouží kluci pochvalu, jelikož všechny zápasy, byť pro nás skončily někdy prohrou, byly vyrovnané a rozhodovaly pouze maličkosti. Do sezóny tak máme na co navázat, byť 9. místo vypadá jako neúspěch. Na závěr bych jen chtěl dodat, jak mě, mé vedoucí i všechny naše rodiče zklamalo jednání trenérů Junior Mělník, jelikož přes jasně stanovená pravidla nasadili starší hráče. Nedokázali uznat svoji chybu a vše sváděli na organizátora, který bohužel chybně tento tým na začátku nevyloučil z turnaje. Pokazilo nám to tak dojem z celého turnaje,“ hodnotí trenér Štěpán Hanzlík.