Preview 2. kolo

Poprvé v nové sezóně mimo své prérie, indiáni míří do Litvínova!

Modrobílí se po úvodním extraligovém střetnutí s mistrovským Třincem poprvé představí na ledě soupeře, vycestují na sever Čech.

2. kolo ONLINE: LITVÍNOV vs. PLZEŇ od 17:30!

HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Ivana Hlinky, Litvínov
17. září 2023
2. kolo Tipsport extraligy

Indiáni loňské vzájemné extraligové duely začali na výbornou, doma soupeře přetlačili 4:3. Když poté 4:2 vyloupili i Litvínov a potvrdili cenný zisk dalším domácím skalpem 4:1, byli krůček od stoprocentní bilance. Avšak to Verva nepřipustila a uhájila své územi 2:1. Jak si oba celky povedou nyní?

Z tábora soupeře
Verva před třemi lety zakončila základní část na jedenáctém místě, předloni si pohoršila na třinácté a vloni poskočila zpět na jedenácté. V předkole play off byl ale těžký kalibr - dvojnásobný úřadující mistr z Třince. Ten prokázal své kvality a postoupil nejrychlejší možnou cestou po výsledcích 3:1, 5:4 v prodloužení a 4:2.

V létě se tak v kádru Severočechů událo nemálo změn. Do Finska zamířili Giorgio Estephan s Šimonem Stránským, do Švédska Patrik Zdráhal a do druhé ligy zamířili Jiří Fronk a Daniel Kolář. V rámci extraligy do kádru Mountfieldu odešel Ralfs Freibergs a domů do Plzně se vrátil Petr Straka. Nepokračují ani Denis Godla s Joshem Wesleyem, jenž se vrátil za moře.

Naopak novými tvářemi jsou explzeňský Marek Baránek, z Finska dorazil Kevin Czuczman a Liam Kirk, z Karlových Varů Petr Koblasa a především dvojička David a Ondřej Kaše ze Sparty a Caroliny.

V přípravě si nově složený tým vedl dobře, pomyslně nebodoval pouze 1:3 s Energií a 2:6 v Zugu. Poslední nezdar je zapsán v generálce 2:3 v prodloužení v odvetě na ledě Karlových Varů. Naopak v obou případech si černožlutí poradili s Kladnem i Mladou Boleslaví, cenný skalp 3:0 přidali i proti Davosu.

Samotnou extraligu zahájili Severočeši na ledě Pardubic, kde po vyrovnaných dvou třetinách nakonec domácí v poslední části zlomili duel ve svůj prospěch v poměru 5:1.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
HC Oceláři Třinec 1
(2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Lev (Schleiss, Houdek), 14. Matýs (Kvasnička, Adam), 26. Rekonen (Zámorský) – 44. Kundrátek (Marinčin, Pánik).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Piskáček (A), Zámorský, Houdek, Dujsík, Kvasnička, Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Indrák – Hrabík, Benák, Holešinský – Pour, Mertl, Rekonen – Straka, Adam, Matýs – Jansa.

HC Dynamo Pardubice 5
HC Verva Litvínov 1
(1:0, 1:1 , 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Radil (Zohorna, R. Kousal), 22. R. Kousal (Zohorna), 45. Radil (R. Kousal, Zohorna), 46. Sedlák (Košťálek), 54. Poulíček (Říčka, Paulovič). - 38. Koblasa (Abdul).
HC Verva Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Demel, Zile, Strejček, Jaks, Czuczman, Baránek, Zeman – Kudrna, Sukeľ, Koblasa – Abdul, Kirk, O. Kaše – Válek, Gut, Hlava – Zygmunt, Jurčík, Havelka.