LIT - PLZ 4:2

LIT - PLZ 4:2 - Velká přetahovaná nakonec patřila domácím

Modrobílí se po úspěšném domácím vstupu do soutěže poprvé vydali mimo své prérie, představili se na severu Čech.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

4:2
2:1, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 6. Abdul (Baránek, Kudrna), 9. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 24. O. Kaše (Jaks), 60. D. Kaše – 10. Schleiss (Houdek, Banák), 39. Pour (Hrabík).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Vyšší tresty: Schleiss 5+DKU

Rozhodčí: Veselý, Pilný – Ondráček, Thuma

vyloučení
10:7
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
50:26
Zblokované střely
11:10
Hity
8:3
Vhazování
29:36
Diváci
4047

HC Verva Litvínov

Tomek (Zajíček) – Demel, Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ, Kudrna – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Piskáček, Dujsík, Houdek, Jiříček, Kvasnička – Indrák, Lev, Schleiss – Holešinský, Benák, Hrabík – Rekonen, Mertl, Pour – Matýs, Adam, Straka – Jansa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 59 46 3 43 93,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 0 0 -1 0
Adam Benák 0 1 1 0 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 1 1 0 4
Kryštof Hrabík 0 1 1 -1 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -2 2
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 2
Jan Piskáček 0 0 0 0 2
Jakub Pour 1 0 1 -1 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 25
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 2

komentář

Lépe do utkání vstoupila Škoda. Již ve druhé minutě pálil z první v dobré pozici Mertl, leč Tomek stihl zakročit. Po chvilce mu dokonce pomohli obránci, když kousek od brankové čáry vyblokovali Pourovu střelu z otočky. Jenže poté museli modrobílí do čtyř a Verva udeřila. Jindřich Abdul vypálil z pravého kruhu a díky šťastnému odrazu od bruslí hostujících beků puk zaplul za Hlavaje. Muž s maskou indiánů vzápětí lapačkou vyzrál na v úniku zakončujícího Hlavu, jenže jeho dílo zkázy pro Plzeň dokonal dorážkou David Kaše. Avšak Západočeši se nechtěli nechat dát a brzy korigoval kapitán Jan Schleiss, jenž před svatyní Vervy využil pobídky na teč Houdka od modré. Tomu navíc svým první extraligovým bodem předal puk podél mantinelu Adam Benák. Před úvodní sirénou ještě při vlastním oslabení hezky předložil Jurčík Havelkovi, ten již skórem nepohnul.

To se naopak podařilo z kraje prostřední periody Ondřeji Kašemu, jenž v přesilové hře, po velmi přísnému trestu do konce utkání pro Schleisse, z levého kruhu z první dokázal rozvlnit síť. Po chvilce pálil podobně i Koblasa, to Hlavaj předvedl povedený semafor. Činil se i Tomek, který ve vlastní přesilovce musel řešit unikajícího Mertla. Do druhé přestávky ovšem nakonec modrobílí stihli přeci jenom snížit. Rovněž ve výhodě jednoho muže na ledě se do touše opřel na pravém kruhu Jakub Pour a poslední dvacetiminutovka tak ještě slibovala velké drama.

Na jejím startu se protáhl až před Hlavaje Sukeľ, gólman Západočechů podržel svůj tým ve hře. Podobně jako později proti Koblasovi pálícímu z mezikruží. Naopak Tomek nedosáhl na ránu Piskáčka, avšak ten mířil až příliš přesně - do tyče. Závěr základní části odehráli díky dvěma rychle po sobě jdoucím faulům domácí v oslabení. Druhou přesilovku trenéři Škody ještě vyšperkovali o hru bez brankáře, vše ale nakonec pro sebe rozhodli Severočeši právě zakončením do opuštěné klece soupeře v podání Davida Kašeho. Nyní čeká na indiány domácí dvojboj, přivítají ve své aréně Motor a Spartu.

Foto: Hynek Haruda

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Začali jsme dobře, v prvních třech našich střídáních jsme si vytvořili dvě velké šance. Bohužel následoval zbytečný faul, inkasování a hned potom propadnutí, přečíslení soupeře a druhá branka. Přesto jsme do přestávky stihli korigovat a vrátit se zpět do zápasu. Jenže v prostřední periodě jsme měli hodně vyloučení, soupeř to potrestal, takto se to nedá hrát. V poslední třetině jsme měli šance, ke konci jsme dostali i dvě přesilovky. Dnes nás ale zabila naše časté oslabení a neproměňování přesilových her. Kluky ale můžeme za bojovnost pochválit. I za oslabení, i když jsme v nich dvakrát inkasovali, tak jich dnes bylo opravdu hodně.“