15. kolo: PLZ - LIT

PLZ - LIT 5:2 - Parádní bitva! Škoda sesadila lídra

Indiáni mají za sebou těžký hrací víkend, po čtvrtém Třinci se dnes popasovali s lídrem z Litvínova.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

5:2
0:0, 3:1, 2:1

Branky a nahrávky: 22. Jansa (Hrabík), 26. Malák (Piskáček, Pour), 35. Laakso (Schleiss, Indrák), 51. Söderlund (Holešinský), 59. Laakso (Piskáček) – 30. O. Kaše (D. Kaše), 59. Kirk (Maštalířský, Abdul).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Hynek, Zíka.

vyloučení
7:5
Využití
1:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
25:37
Zblokované střely
20:18
Hity
7:2
Vhazování
35:32
Diváci
5264

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Laakso, Jiříček, Malák, Piskáček (A), Houdek – Holešinský, Mertl, Söderlund – Schleiss (C), Lev (A), Matýs – Pour, Indrák, Rekonen – Hrabík, Jansa, Šiler.

HC Verva Litvínov

M. Tomek (Zajíček) – Zile, Demel (A), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna, Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše (A), O. Kaše (C) – Maštalířský, Kirk, Abdul – Válek, Jurčík, Havelka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adrián Holešinský 0 1 1 2 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 4
Kryštof Hrabík 0 1 1 2 0
Miroslav Indrák 0 1 1 -1 2
Filip Jansa 1 0 1 2 0
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 2 0 2 2 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Daniel Malák 1 0 1 2 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 2
Jan Piskáček 0 2 2 3 0
Jakub Pour 0 1 1 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 -1 4
Tim Söderlund 1 0 1 2 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Schleiss, který objel branku a rychle vypálil z otočky u pravé tyče, avšak přestřelil. Na druhé straně obdržel mezi kruhy pobídku Kirk, který sice pálil z první tvrdě, jenže zároveň nepřesně. Poté se na brankovišti dostal k dorážce Jurčík, Pavlát vyrážečkou nazdvihl nad. Ještě lepší zákrok předvedl po chvilce, když si ze stejné pozice parádním zákrokem lapačkou smlsl na Gutovi. I přes pět vyloučených v první části tak ani jeden z týmů skórem nepohnul.

Prostřední periodu odšpuntoval Filip Jansa, jenž obdržel od Hrabíka ideální pas zleva na brankoviště a stačilo tak prakticky pouze nastavit hůl. Následně se nahození domácích odrazilo od zadního mantinelu přímo před bránu, kde již číhal Schleiss, mířil ovšem jen do středu hostující svatyně. Po chvilce pálil od modré Laakso a dorážel Rekonen, muž s maskou Vervy předvedl parádní zákrok vyrážečkou. Jenže po chvilce i on zachyboval. Daniel Malák nahodil od modré, Tomek pouze vyrazil před sebe, čehož stejný hráč využil k dorážce a zamířením do pravého horního růžku. Litvínov odpověděl Ondřejem Kašem, jehož mezi kruhy oslovil David. Přesto si do druhé přestávky ještě pohodlný náskok stihli modrobílí vzít zpět. Indrák předal z rohu na vrchol levého kruhu sjíždějícímu Aleksi Laaksovi, jenž dělovkou na bližší tyč div neprotrhl síť.

Poslední dvacetiminutovku načal od modré Baránek a orazítkoval břevno. Lépe mířil Kudrna, který z první pálil u pravé tyče, Pavlát se blýskl lapačkou. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Holešinský dobře napadal, následně od levé tyče předal na brankoviště Timu Söderlundovi a ten měl již snadý úkol. Fanoušky vzývaného bůra málem brzy na to přidal Indrák, sám proti Tomkovi ale pouze rozezvučel levou tyč. Nevedlo se ani Holešinskému, který byl v úniku podržen a vybojoval trestné střílení, v něm svižnou střelou našel pouze vyrážečku gólmana Vervy. Poslední záchvěv hostí zaznamenal v přečíslení tři na dva Josepf Liam Kirk, avšak poslední slovo si vzali Západočeši, když opuštěnou klec Severočechů trefil Aaleksi Lakso. Škoda tak zapisuje nejvyšší výhru v sezóně, naopak pro Litvínov připravila teprve třetí nezdar v aktuálním extraligovém ročníku

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, hráči byli hladoví po vítěztví. V první třetině jsme měli čtyři vyloučené hráče, dali jsme soupeři šanci, ale podařilo se nám je skvěle ubránit. Ve druhé třetině jsme věřili, že se to zlomí, že dáme nějakou branku, což se nakonec povedlo. Mohli jsme navýšit ještě na 3:0, místo toho jsme ale inkasovali 1:2 a posléze jsme měli menší problémy. Třetí gól byl hrozně důležitý. V poslední třetině to kluci ubojovali, se skvělým brankářem v zádech jsme zaslouženě vyhráli.

Karel Mlejnek (HC Verva Litvínov): „Do utkání jsme vstoupili ledabyle, nehladově, což se pak promítlo v průběhu druhé třetiny. kdy jsme několikrát inkasovali. Plzeň zápas zaslouženě vyhrála, protože dnes nás doslova ubojovala.