Ohlasy 15. kolo

Porazit vedoucí celek? Paráda! Více si najednou věříme, hlásí Dominik Pavlát

Plzeň se v nedělním podvečeru utkala s Litvínovem, který se tu dobu vyhříval na čele extraligové tabulky. Přestože byli Severočeši střelecky aktivnějším, tři body bere Škodovka. Důležitým článkem byl plzeňský brankář Dominik Pavlát, který předvedl fantastický výkon.

První vzájemný duel hraný ve druhém kole na severu Čech patřil Litvínovu, odvetu nicméně již opanovali indiáni. Díky prohře tak Verva přišla o první místo v tabulce. „Já si myslím, že v první třetině jasně prokázali, proč byli před zápasem na prvním místě tabulky, vůbec k ničemu nás nepustili. Měli jsme tam hodně oslabení, zde se nejspíše lámalo utkání. V kabině jsme si k tomu něco řekli, dostali jsme se z toho, podařilo se nám vstřelit nějaké branky, což nás trošku uklidnilo. Do poslední části na nás zase nastoupili, měli celkem dost střel, rozhodnul asi až gól na 4:1. Je paráda, že se nám povedlo porazit vedoucí celek tabulky, hodně nám k tomu pomohli i fanoušci, kterým patří velké poděkování,“ hodnotí utkání Dominik Pavlát.

Plzeň se po nepovedeném začátku sezóny pomalu zvedá, vyhrála čtyři zápasy z posledních pěti duelů. Jak moc to hráčům pomůže? „Více si najednou věříme, hlava a sebevědomí, to je vždy klíč k úspěchu. Je pravda, že jsme nyní na menší vlně, máme najednou silné hlavy, což se projevuje v tom, že se nám daří i otáčet zápasy,“ dodává třiadvacetiletý gólman.

Dominik Pavlát se do brankoviště dostal znovu po třech zápasech, které odchytal Samuel Hlavaj. Od startu sezóny oba maskovaní muži předvádí skvělé výkony, není tak lehké určit, kdo půjde do brány. „Bylo to pro mě těžší si znovu stopnout do brány, měl jsem občas i potíže s dechem, navíc nepřijel žádný slabý soupeř, i když v extralize žádný není, měl jsem v zápase spoustu práce. Byl to náročný duel, ale jsem rád, že jsem se znovu dostal do brány a hlavně, že jsme vyhráli,“ má radost Pavlát.

Litvínovu se ve druhé třetině povedlo snížit na 1:2, avšak modrobílí vzápětí opět odskočili. Své první dvě branky v české extralize totiž vsítil finský obránce Aleksi Laakso. „Je to skvělý hráč, ale také vynikající kluk do kabiny, což je v součtu také hrozně důležité. Aleksi odvádí skvělou práci v zápase, ovšem i na tréninku, nic nevypustí. Je to extrémní dříč a dnešní dva góly si za tu svojí práci zasloužil,“ praví o svém spoluhráči.

Další zápas sehraje Škodovka hned v úterý, kdy Západočeši zavítají na jih Čech, kde se utkají s Českými Budějovicemi. „Musíme nadále bojovat o každý bod. V Budějovicích se vždycky hraje špatně, Motor je hodně urputný tým, v kádru mají navíc hodně zkušených hráčů. Nevyhrává se tam lehce, ale my budeme bojovat a pokusíme se přivést nějaké body, říká závěrem Dominik Pavlát.

FOTO: Roman Turovský.