Preview 15. kolo

Indiáni se ve večerním střetnutí postaví litvínovské Vervě!

Modrobílí v pátek na ledě Třince rozehráli druhou čtvrtinu základní části Tipsport extraligy, nyní se postaví před svými fanoušky netradičně až od 18:00 Severočechům.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
29. října 2023
15. kolo Tipsport extraligy

Škodě se na Vervu daří, od sezóny 2016/17 se totiž nestalo, že by v jednom extraligovém ročníku s Litvínovem více jak jednou nebodovala! Aktuální jsou ovšem dva nezdary v řadě, na závěr loňské a začátek letošní sezóny. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Verva před třemi lety zakončila základní část na jedenáctém místě, předloni si pohoršila na třinácté a vloni poskočila zpět na jedenácté. Letos je to ale jiná písnička, Severočeši bojují s Pardubicemi o čelo průběžné extraligové tabulky. A právě s Východočechy se utkali v minulém kole a doma uspěli 4:1. Jinak první čtvrtinou proklouzli jedenácti výhrami a dvěma nezdary - právě s Dynamem a v Olomouci.

Mužstvo bodově táhne dvojice David Kaše (6+11) a Ondřej Kaše (7+8), v zádech mají Petra Koblasu (8+6) a Jindřicha Abdula (5+7). Mezi třemi tyčemi dostal více prostoru Matej Tomek s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, parťák Šimon Zajíček je ovšem na hodnotě 94.

Litvínov se pyšní čtvrtými nejproduktivnějšími početními výhodami, hra v oslabení je druhá. Suma posbíraných trestných minut pátá a ještě výše je ta rozdaných hitů a zblokovaných střel. Nikdo nevsítil více branek a jen čtyři celky méně inkasovaly.


Výsledky posledních zápasů
HC Oceláři Třinec 4
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Voženílek (J. Jeřábek, M. Růžička), 29. M. Růžička (J. Jeřábek, Nestrašil), 36. Pánik (Adámek, M. Roman), 57. Hrehorčák (M. Roman) – 42. Lev (Piskáček, Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Pavlát) – Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Piskáček (A), Dujsík, Malák, Houdek – Söderlund, Mertl, Holešinský – Matýs, Lev (A), Schleiss (C) – Rekonen, Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Straka.


HC Verva Litvínov 4
HC Dynamo Pardubice 1
(3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Koblasa (Jaks), 12. Kirk (Maštalířský, Abdul), 20. Gut (Koblasa, Baránek), 58. Kirk (Koblasa) – 42. Radil (Vála).
HC Verva Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Gut, Kudrna – O. Kaše (C), D. Kaše (A), Hlava – Abdul, Kirk, Maštalířský – Havelka, Jurčík, Válek.