Ohlasy 6. kolo

Neměli bychom takto prohrávat, mrzí Samuela Hlavaje

Inkasoval čtyři branky, přesto byl zcela po právu vyhlášen nejlepším hráčem plzeňského celku v zápase proti Pardubicím. Samuel Hlavaj předvedl leckdy až neuvěřitelné zákroky a i díky němu mohla Plzeň dlouho pomýšlet na bodový zisk. Bohužel se to nepovedlo, Škoda podlehla Dynamu 1:4.

Pro indiány nezačalo utkání ideálně, domácí šli již ve druhé minutě do vedení, které již nepustili. „Byl to hodně těžký zápas. Pardubice jsou z jedním adeptů na titul a dneska to v utkání proti nám ukázaly,“ říká Samuel Hlavaj.

Po první třetině vedlo Dynamo pouze o jednu branku, Plzeň mohla následně srovnat, místo toho ale Pardubice znovu odskočily. Zvlášť v prostřední periodě Hlavaj plzeňské mužstvo podržel, ze svého repertoáru vytahoval jeden skvělý zákrok za druhým. „Bylo to samozřejmě náročně, ale od toho v té bráně jsem, abych něco pochytal. Jsem rád, že jsem takto mohl pomoci týmu, přestože jsme nakonec prohráli,“ mrzí maskovaného muže indiánů.

Krátce po startu poslední dvacetiminutovky přišel pro Hlavaje nešťastný moment, po sérii několika odrazů zapadl puk potřetí za jeho záda. „Vyrazil jsem ránu od modré čáry, posléze se kotouč odrazil od plexiskla k Michalu Houdkovi, on se ho snažil odkopnout, avšak nakonec ho trefil tak nešťastně, že od jeho brusle to šlo do mé nohy a poté do brány,“ praví smutným hlasem.

Škoda po pěti odehraných duelech má stále na svém kontě jen tři body. V neděli přivítá do LOGSPEED CZ Arény Kladno, kde budou chtít indiáni po čtyřech nezdarech konečně slavit chuť vítězství. „Podle mě jsme mohli mít klidně devět bodů. Je hezké, když slýcháváme, že jsme soupeře potrápili, avšak hraje se na výhry a tu máme z pěti zápasů pouze jednu. Stále je začátek sezóny, nejde o krk, ale neměli bychom takto prohrávat. Uděláme vše pro to, abych to v neděli protrhli,“ říká závěrem Samuel Hlavaj.

FOTO: HC Dynamo Pardubice.