PCE - PLZ 4:1

PCE - PLZ 4:1 - Plzeň rozjeté Pardubice nezastavila

Po Spartě čekal na plzeňské indiány další těžký oříšek, Škoda zavítala na horkou půdu Pardubic.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 2. Radil (T. Dvořák, Hrádek), 31. Zohorna (R. Kousal, Vála), 45. Vála, 53. Radil (R. Kousal) – 60. Jansa (Adam).
Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1.

Rozhodčí: Kika, Vrba – Axman, Bohuněk

vyloučení
3:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
40:15
Zblokované střely
27:26
Hity
7:5
Vhazování
36:26
Diváci
9187

HC Dynamo Pardubice

Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, Kolář – Cienciala, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Říčka, Poulíček (A), Paulovič – Mandát, Rákos, Vondráček.

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Hrabík, Adam, Pour – Benák, Mertl, Rekonen – Straka, Jansa, Matýs – Indrák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 40 4 36 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Luke Adam 0 1 1 0 0
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 -2 2
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 -3 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 2
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Filip Jansa 1 0 1 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 2
Jan Piskáček 0 0 0 -1 4
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Domácí byli před zápasem pasováni do role jasného favorita, tento fakt začaly Pardubice naplňovat již ve druhé minutě. Tomáš Dvořák od modré čáry nahazoval kotouč před brankou, kde ho šikovně tečoval mimo dosah Hlavaje Lukáš Radil. Hned o minutu později nešťastně tečoval puk před plzeňským brankářem Filip Jansa, maskovaný muž indiánů byl nicméně tentokrát připraven. Posléze měl dvě velké šance Ondřej Vála, s oběma pokusy si znovu poradil gólman Západočechů. Plzeň více zahrozila až krátce za polovinou první části. V přesilové hře puk poskakoval prakticky po brankové čáře, Luke Adam ho ovšem do branky neprocpal. Na druhé straně se proháčkoval až před Hlavaje Jan Mandát, zakončení ale nebylo i díky nedovolenému zákroku dle jeho představ. A když neuspěl Sedlák ani plzeňský Houdek, první třetina tak skončila nejtěsnějším možným rozdílem pro Dynamo.

Ve druhé části měla první šanci Plzeň, nepříjemná rána Straky z pravého kruhu v brance ovšem neskončila. Modrobílí se snažili být více aktivní na kotouči, slibnou šanci měl šestnáctiletý Adam Benák, svůj první gól v extralize ale nevstřelil. V zápase proti "svým" neuspěl ani Ondřej Matýs, který pálil z osy hřiště. V polovině zápasu tak udeřily podruhé Pardubice. Nejprve měl slibnou šanci Kousal, který vyplaval sám mezi kruhy, branku minul, jeho střela se od zadního mantinelu však odrazila ideálně k Tomáši Zohornovi, který doklepl puk do prázdné brány. Ve vlastním oslabení mohl korigovat Petr Straka, který se ocitl za zády obránců, sám před Willem kotouč do sítě nepropasíroval. Chvílemi až neuvěřitelný výkon podával Samuel Hlavaj, který například tygřím skokem chytil velkou šanci Kolářovi. I ve druhé periodě padla jen jedna branka, po ní vedli domácí již o dvě branky.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Lukáš Sedlák, jenž si nabruslil na vrchol kruhu, jeho prudký švih zastavil znovu Hlavaj. Gólman indiánů čaroval i záhy v přesilové hře soupeře, kdy na něj šlo znovu několik střel. Nakonec při rovnovážném stavu nachytal plzeňského brankáře Ondřej Vála, když vystřelil od zadního mantinelu, velká smůla pro hosty v tomto okamžiku. Paulovič se nedlouho poté objevil v další šanci, když byl sám mezi kruhy, proti čtvrtému gólu byla vyrážečka Hlavaje. Adam Jiříček z protiútoku nebezpečně pálil nebezpečně od modré čáry, Roman Will na poslední chvílí nicméně jeho pokus dokázal zastavit. Pardubice ovšem kontrolovaly hru, Lukáš Radil dostal ideální pas mezi kruhy a střelou k tyči nedal Hlavajovi šanci zasáhnout. Hned o minutu později měl na hokejce další trefu Hyka, brankář modrobílých se tentokrát fantasticky stačil přesunout. Škoda se snažila v závěru skóre alespoň kosmeticky upravit, což se nakonec povedlo deset vteřin před koncem. Filip Jansa šikovně obkroužil branku Willa a s pomocí betonu dokázal dostat puk do sítě. Pro forvarda Škody to byla premiérová branka v Tipsport extralize.

FOTO: HC Dynamo Pardubice.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Dynamo Pardubice): „Já bych chtěl klukům poděkovat. Na soupeře jsme vletěli, měli jsme více ze hry, spoustu šancím avšak vstřelili pouze jeden gól. Ve druhé třetině jsme přidali další, jenže soupeř měl poté příležitost v naší přesilovce, ve které jel sám na bránu, mohlo to být 2:1 a malinko nervóznější. V globálu ten náš výkon byl v celém zápase dobrý, drželi jsme Plzeň na minimu střel a takových těch gólových příležitostí. Mrzí nás, že jsme nedotáhli nulu pro Romana Willa, ale těší nás tři body před skvělou kulisou.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Na Pardubice jsme se připravovali, víme, že mají hodně silný tým. Chtěli jsme hlavně zachytit začátek, to se bohužel nepovedlo, navíc jsme v úvodní části měli tři vyloučení, což je hrozně moc. Nicméně náš gólman podal fantastický výkon a podržel nás. Ve druhé třetině jsme nějaké šanci měli, třeba i v přesilových hrách, bohužel soupeř obětavostí vše zblokoval a vzápětí jsme inkasovali po buly, když jsme si špatně rozebrali hráče. V poslední periodě jsme to ještě zkoušeli, bohužel jsme jako první inkasovali a to pak už bylo hrozně těžké. “