PLZ - PCE

PLZ - PCE 1:6 - Lídr soutěže na západě Čech prokázal svou sílu

Indiáni dnes po reprezentační pauze naskočili opět do extraligového kolotoče. A hned na úvod je čekal pořádně těžký kalibr, na západ Čech přijel lídr z Pardubic.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

1:6
1:2, 0:1, 0:3

Branky a nahrávky: 19. Zámorský (Malák, Lev) – 4. Říčka (Košťálek, Cienciala), 18. R. Kousal (Zohorna), 30. Paulovič (Poulíček), 47. Říčka (Košťálek, R. Kousal), 50. Říčka (R. Kousal), 57. Poulíček (Paulovič).
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Brejcha, Zíka.

vyloučení
6:5
Využití
0:3
V Oslabení
0:0
střely na branku
20:30
Zblokované střely
25:10
Hity
3:5
Vhazování
21:29
Diváci
6618

HC Škoda Plzeň

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Piskáček (A), Jiříček, Houdek – Schleiss (C), Lev (A), Holešinský – Söderlund, Indrák, Rekonen – Hrabík, Jansa, Pour – Matýs, Straka, Šiler.

HC Dynamo Pardubice

Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář, Bučko – Říčka, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Paulovič.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Samuel Hlavaj 60 30 6 24 80,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Dujsík 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 -2 0
Filip Jansa 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Daniel Malák 0 1 1 1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 4
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -2 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tim Söderlund 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 0 2
Petr Zámorský 1 0 1 1 0

komentář

Do utkání vstoupili aktivněji indiáni, avšak jejich tlak smolnou hrou vysokou holí na čtyři minuty otupil Piskáček. Škoda ale zahrozila i ve čtyřech. V přečíslení oslovil mezi kruhy Lev Houdka, ten síť rozvlnil pouze z boku. A tak Pardubice udeřily z první vážnější šance. Robert Říčka vypálil z první z levého kruhu a našel mezírku mezi betony Hlavaje. Za vyrovnáním se hnal Kvasnička, jenže tečovanou ránu od modré Will s problémy zpacifikoval. Po chvilce navíc sklapl betony včas i proti dělovce Houdka pálícího z podobného místa. Následně Zohorna prostrčil touš na Roberta Kousala k levé tyči a ten navýšil náskok svých barev dlouho kličkou ke druhé. V závěru úvodního dějství stouply i akcie Západočechů, když ihned po buly v útočném pásmu propálil vše, co mu stálo v cestě, od modré Petr Zámorský.

Prostřední periodu odšpuntoval Söderlund, který se vykličkoval mezi kruhy, Will dokázal jeho bekhend vykopnout pravým betonem. To na druhé straně udeřilo. Matěj Paulovič
zavěsil ihned po buly v útočné třetině z vrcholu levého kruhu pod břevno. Odpověď málem přichystal od modré Dujsík. Hostujícímu brankáři se touš překulil přes lapačku, leč těsně mimo levé tyče. Těsně před druhou pauzou ještě z otočky z osy hřiště pálil Adam Musil, Hlavaj vykopl betonem.

Poslední dvacetiminutovku odstartoval Cienciala, který vlétl do pásma a vypálil, Hlavaj musel zakročit vyrážečkou. Poradil si i s Válou, jenž dostal mnoho prostoru na ose hřiště. Nemohl ale dosáhnout na parádní přesilovkovou ránu Roberta Kousala, který z první z vrcholu levého kruhu vymetl bližší horní růžek. Po chvilce v další přesilovce natáhl ke střele z mezikruží Robert Říčka a trefil tentokrát pravou šibenici. Na druhé straně se sám na Willa řítil od levého mantinelu Jansa, avšak vzdálenější tyč minul. Tečku za dnešním soubojem tak udělal Patrik Poulíček, který v oslabení uspěl střelou přes obránce.

Další extraligové utkání odehrají modrobílí hned v neděli devatenáctého listopadu, kdy se představí na Kladně.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Známe sílu Pardubic, začátek jsme si nějak představovali, bohuže přišlo zbytečné vyloučení. Přesto kluci bojovali, po zbytečné chybě jsme inkasovali druhý nešťastný gól. Ke konci třetiny jsme se ještě dostali do zápasu, bylo to slušně rozehrané. Souhlasím, že rozhodl třetí gól. Pak jsme měli šance, ale Pardubice perfektně blokovaly střely od modré, pak už to bylo těžké. Třetí třetinu už si Pardubice pohlídaly. Kluci bojovali, nemůžeme říci, že nechtěli. Děkujeme divákům, že přišli.“

Václav Varaďa (HC Dynamo Pardubice): „Klukům musím za dnešní výkon poděkovat. Čekali jsme obtížný start, věděli jsme, že domácí na nás budou chtít vletět. Zkraje zápasu se nám povedlo využít přesilovou hru, poté jsme přidali i druhý gól. Jen nás mrzí inkasovaný gól, takový technický hned po buly. Do druhé části jsme vstupovali s lehkou nervozitou. Přestože domácí snížili, tak poté si žádnou větší příležitost nevytvořili. Třetí gól byl zřejmě rozhodující. Hráči si za vítězstvím šli, jsme rádi za tři body, určitě nám dodá sílu do dalších utkání. Musí se poděkovat také kulise, vládla tady parádní atmosféra.“