Ohlasy 19. kolo

Pardubicím jsme to hodně usnadnili, mrzí Petra Zámorského

Po reprezentační přestávce přijel do Plzně lídr z Pardubic, který potvrdil svou herní pohodu. Škoda na svého soka nestačila, prohrála vysoko 1:6. Jedinou branku plzeňského týmu vstřelil reprezentační obránce Petr Zámorský.

Soupeř z kategorie nejsilnějších, to jsou momentální Pardubice. Plzeň se chtěla pokusit urvat nějaké body, avšak dneska to bylo na Dynamo málo. Pouze jediný kotouč propadl za záda Romana Willa. „Velice těžké zápas hodnotit. Na naší neproduktivitu doplácíme už několik zápasů, nyní se to znovu ukázalo. Věděli jsme, že Pardubice budou dobře blokovat naše rány, bohužel jsme na to žádný recept nenašli,“ mrzí Petra Zámorského.

Škoda se neprosadila ani v početní výhodě, naopak sama ještě inkasovala. Navíc Pardubice dokázaly využít hned tři přesilové hry. „Všechno špatně, musíme se na to zaměřit. V posledních zápasech před repre pauzou to celkem šlo, nějaké branky jsme v přesilovce dali, avšak dneska početní výhody i oslabení byly velmi zlé. Je potřeba speciální týmy radikálně zlepšit,“ burcuje bek Škody.

A jak těžké je bránit rozjeté Pardubice, které mají velmi silné všechny čtyři pětky? „Pardubice mají obrovskou kvalitu, to všichni víme, ale spíše bych se zaměřil na naše mužstvo. V mnoha aspektech hry jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Hlavně třetí třetina byla z naší strany žalostná. I svojí hrou jsme to dnes Pardubicím hodně usnadnili, dodává.

Jak již bylo řečeno, po čtyřiceti minutách hosté vedli 3:1. Indiáni se následně drali za kontaktní brankou, jenomže neměli ani to potřebné štěstí. „Do třetí třetiny jsme vstupovali s dvoubrankovým mankem, což byl stále hratelný zápas. Říkali jsme si, že je potřeba urvat nějaký bod, avšak poté jsme nastoupili na led a vypadalo to tak, jak to vypadalo, všechno špatně.

Další zápas sehrají svěřenci Petra Kořínka v neděli, kdy zajíždí do Kladna. „Dnešní špatný výkon si rozebereme, zítra dobře potrénujeme a naladíme se na Kladno. Když to řeknu na rovinu, tak Kladno je soupeř okolo nás v tabulce, takže to bude boj o strašně důležité body. Každý bod se bude počítat, ale my chceme rozhodně všechny tři,“ říká závěrem Petr Zámorský.

FOTO: Marek Švamberg.