Preview 19. kolo

Po reprezentační pauze přijíždí ve sváteční den Dynamo!

Modrobílí se po reprezentační přestávce opět vydávají mezi mantinely k soutěžnímu utkání, hned na úvod hostí lídra z Pardubic.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC DYNAMO PARDUBICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
17. listopadu 2023
19. kolo Tipsport extraligy

V září roku 2017 schytaly Pardubice v Plzni desítku, v lednu 2019 dokonce jedenáct branek. Avšak nyní se ve vzájemných duelech lépe daří Východočechům. V posledních sedmi totiž s Plzní ztratily pouhé dva body. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Dynamo poslední léta míří vzhůru. Doslova ode dna, protože v roce 2019 zakončilo základní část zcela poslední. Následovala pozice jedenáctá, sedmá, pátá a vloni již první. Na výslunní se Pardubice vyhřívají i nyní, na čele již mají před Litvínovem sedmibodový náskok. Tým zatím pouze jednou v extralize odcházel z ledu s prázdnou - bylo to právě na ledě Vervy. Alespoň bod pak bral v Českých Budějovicích, v Liberci a na Spartě, dva s Třincem a jinak třináct čistých vítězství.

Východočeši rovněž stále bojují v Lize mistrů. V základní skupině postoupily s vyrovnanou bilancí tří výher - ve Skellefteå, se Stavangerem a Ingolstadt, naopak prohráli s Tampere, v Ženevě a Belfastu. V osmifinále čeká právě finský celek Ilves Tampere, který tentokrát v prvním utkání na svém ledě padl 1:3.

Bodově mužstvo táhne Lukáš Radil, který nasázel dvanáct branek a přidal devět asistencí. V zádech má Roberta Kousala (2+14) a dvojici Tomáš Hyka (7+8) a Lukáš Sedlák (6+9). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Roman Will s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, parťák Milan Klouček je na hodnotě téměř 91.

Početní výhody Dynama jsou v celé soutěži čtvrté nejproduktivnější, hra v oslabení pak pátá. Pouze Vítkovice posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je čtvrtá nejvyšší a zblokovaných střel devátá.



Výsledky posledních zápasů
HC Sparta Praha 5
HC Škoda Plzeň 3
(1:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Chlapík (Řepík), 24. Forman (P. Kousal, Mozík), 25. Němeček (Moravčík, Sobotka), 35. Irving (Horák, P. Kousal), 59. Forman – 18. Lev (Zámorský, Söderlund), 27. Piskáček (M. Soukup), 30. Hrabík (Zámorský, Lev).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Houdek, Piskáček (A) – Lev (A), Söderlund, Holešinský – Indrák, Schleiss (C), Rekonen – Jansa, Hrabík, Matýs – M. Soukup, Straka.


Ilves Tampere 1
HC Dynamo Pardubice 3
(1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Meskanen (Stránský, Ratinen) – 18. Radil (Zohorna, Vála), 22. Zohorna (Radil, Kousal), 35. Radil (Kousal, Zohorna).
HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, Musil, Košťálek, Dvořák, Kolář, Vála, Bučko, Paulovič – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, Musil, Cienciala – Vondráček, Poulíček, Mandát.