PLZ - PCE

PLZ - PCE 1:3 - Hlavní je, aby byl Tim v pořádku...

Základní část Tipsport extraligy utíká rychlým tempem ke svému finiši, v předehrávce 45. kola přivítala Škodovka na svém ledě lídra z Pardubic. Premiéru v plzeňském dresu si odbyl Milan Klouček, který na závěr přestupního období přišel na západ Čech právě z kádru Dynama.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

1:3
0:0, 1:1, 0:2

Branky a nahrávky: 32. Dujsík (Schleiss) – 37. Vondráček (Poulíček, Pánik), 44. Vondráček (Mandát, D. Musil), 59. R. Kousal (Radil).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3.

Vyšší tresty: Houdek (PCE), 5+OK - zásah do oblasti hlavy a krku

Rozhodčí: Cabák, Stano – Hlavatý, Ledener.

vyloučení
3:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
20:27
Zblokované střely
10:19
Hity
3:5
Vhazování
30:29
Diváci
4125

HC Škoda Plzeň

Klouček (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Bučko, Kvasnička, Piskáček (A), Dujsík – Holešinský, Lev (A), Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Šiler, Mertl, Rekonen – Jansa, M. Soukup.

HC Dynamo Pardubice

Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Houdek, Vála, Kolář – Pánik, A. Musil, Hyka – R. Kousal (A), Zohorna (C), Radil – Říčka, Paulovič, Rohlík – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Milan Klouček 60 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Bučko 0 0 0 -1 0
Tomáš Dujsík 1 0 1 1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -2 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Filip Jansa 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Aleksi Laakso 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 1 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 2
Jan Schleiss 0 1 1 -1 0
Tim Söderlund 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 0

komentář

První velkou příležitost měl na startu druhé minuty hostující Robert Kousal, dorážku z osy hřiště ovšem poslal nad branku. Jan Mandát záhy dostal vynikají přihrávku před branku, hostující útočník chtěl trefit mezeru mety betony, ty ovšem k sobě sklaply velmi rychle. Na druhé straně byl sám před Willem Tim Söderlund, avšak v těžké pozici nedokázal dobře zakončit. Neuspěl ani svou ranou od modré čáry Aleksi Rekonen. Z protiútoku dostal zase Ondřej Rohlík puk ideálně do jízdy na pravém křídle, jeho následnou ránu ale svědomitě kryl Milan Klouček. A když neuspěl ani se svou střelou Miroslav Indrák, to když táhl rychlý brejk dvou na jednoho, skončila úvodní třetina bez branek.

Prostřední část odšpuntoval Tomáš Mertl, který se za modrou čárou natlačil až ke střele, bekhendem však Willa nepřekonal. Škoda si poté zahrála dvě početní výhody krátce za sebou, pálil zejména Zámorský, po jeho jedné ráně zazvonila dokonce za brankářem Pardubic tyčka. Nebezpečně to zkoušel i Jakub Lev, skóre se nicméně nadále neměnilo. To se změnilo až krátce za polovinou zápasu. Jan Schleiss si nabruslil s kotoučem ideálně před Willa, kterého chtěl překonat forhendovou kličkou, tu ovšem nedotáhl. Puk se záhy nicméně odrazil k Tomáši Dujsíkovi, který už nadvakrát dokázal dostat puk do sítě. Radost indiánů ovšem vydržela jen pět minut. Hosté vybojovali puk u zadního mantinelu, kotouč posléze vyplaval mezi kruhy, kde byl volný Tomáš Vondráček, jehož povedená rána skončila až v domácí brance. I po čtyřiceti minutách tak platil na západě Čech nerozhodný stav.

Ve startu třetí třetiny jako první zahrozil Daniel Malák, Will jeho pokus dokázal zkrotit. To na opačné straně Pardubice mířily do černého. David Musil od modré čáry dostal puk před branku, kde si ho zpracoval Tomáš Vondráček a ten svou druhou trefou v utkání překlopil vývoj na stranu Východočechů. Nedlouho poté se stal moment, který se neměl stát. Explzeňský Michal Houdek trefil do hlavy Tima Söderlunda, který okamžitě zůstal bezvládně ležet na ledě. K plzeňskému útočníkovi rychle spěchali zdravotníci s nosítky. Forvard Škody opustil led za ohromného potlesku. Houdek za tento nevybíravý zákrok inkasoval trest na pět minut plus do konce zápasu. Indiáni ovšem nabídnutou přesilovou hru nevyužili. Šest minut před koncem se do ojedinělého zakončení dostal Lukáš Radil, Klouček u své bližší tyče byl včas.Plzeň v závěru sáhla k risku bez brankáře, leč opuštěnou klec trefil Robert Kousal, který dal skóre definitivní podobu. Škoda prohrála s Pardubicemi 1:3.


FOTO: Marek Švamberg.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání. Pardubice hrály zkušeně, i tak se nám povedlo jít do vedení. Bohužel, pak jsme po chybě zbytečné inkasovali na 1:1. Měli jsme tam nějaké přesilovky, jenže branku jsme nepřidali. Bohužel. Ve třetí části jsme inkasovali zase zbytečný gól, Pardubice si to pak pohlídaly a už jsme se nedostali k možnosti vyrovnat. Faul na Söderlunda byl hodně ošklivý, není nic příjemného něco takového vidět. I kluci a diváci. Hokej je sice tvrdý sport, ale tohle bylo hodně zbytečné. Všichni doufáme, že bude Tim v pořádku. Když ho odváželi měl nějaké tržné rány, byl vypnutý. Po zápase byly zprávy, že je stabilizovaný. Doufejme, že je v pořádku, že to bude dobré.“

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): „Já si myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Celou první třetinu jsme měli dobrý pohyb, osobní souboje, dostávali jsme se na kotouče a hodně stříleli. Druhá třetina byla poznamenána vyloučeními, soupeř se dostal do hry a já musím pochválit hráče, že jsme to dobře odbránili. Třetí třetinu jsme potom dělali přesně to, co jsme si řekli a šli jsme si za tím vítězstvím. Jsme rádi, že jsme po pauze v Plzni vyhráli a máme tři body.“