Preview 45. kolo

Plzeň před venkovní sérií hostí lídra z Pardubic!

Modrobílí se stejně jako na podzim po reprezentační přestávce jako s prvním popasují s Dynamem.

45. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. PARDUBICE od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC DYNAMO PARDUBICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
12. února 2024
45. kolo Tipsport extraligy

Od roku 2012 Plzeň na svém ledě proti Pardubicím kralovala, ze sedmnácti duelů slavila třináct výher, pokaždé bodovala a dvakrát soupeři nasázela dvojciferný počet branek. Leč od roku 2022 ve všech čtyřech utkáních slavilo Dynamo a domácí vybojovali jediný bod. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Dynamo vloni zakončilo základní část na prvním místě a historie se opakuje. Sparta sice ztrácí pouhé dva body, avšak má také odehráno o dva zápasy více.

Do kádru Východočechů se již vrátili z hostování v Litvínově a Vítkovicích Tomáš Urban a Tomáš Vondráček. Z Třince zase dorazil výměnou za Davida Ciencialu Richard Pánik a ze zámoří Libor Hájek. Největší změnou ale je jistě nucený odchod hlavního trenéra Václava Varadi s asistentem Alešem Krátoškou, jehož místo zaujal Marek Zadina s Petrem Sýkorou. Právě s Plzní pak v závěru přestupového období přišel dvojitý trejd, když Milan Klouček s Martinem Bučkem odešli na západ Čech, opačným směrem putovali Dominik Pavlát a Michal Houdek.

Bodově mužstvo táhne Lukáš Radil, který nasázel dvacet branek a přidal stejný počet asistencí. V zádech má Lukáše Sedláka s bilancí (19+19) a Tomáše Hyku (14+20). Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Roman Will s úspěšností zákroků necelých dvaadevadesát procent, parťák Milan Klouček byl na hodnotě téměř 91. Dominik Pavlát v dosud jediném odchytaném střetnutí sice okusil hořkost porážky, ale svá čísla vytáhl na 92,6%.

Početní výhody Dynama jsou v celé soutěži nejproduktivnější, hra v oslabení je ale až osmá. Pouze Vítkovice posbíraly méně trestných minut, suma rozdaných hitů je čtvrtá nejvyšší a zblokovaných střel desátá.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Energie Karlovy Vary 3
(1:2, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 14. Malák (Lev, Zámorský), 42. Schleiss (Lev, Holešinský), 54. Bučko (Holešinský, Laakso), 56. Laakso (Lev) – 13. O. Beránek (Hladonik), 20. O. Procházka (Koffer, Bartejs), 60. Gríger.
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Klouček) – Malák, Zámorský, Laakso, Bučko, Kremláček, Piskáček (A) – Holešinský, Lev (A), Schleiss (C) – Söderlund, Jansa, Matýs – Straka, Mertl, Šiler – Pour, M. Soukup.


HC Olomouc 2
HC Dynamo Pardubice 1
(1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Nahodil (Bambula, Rutar), 22. Sirota (Klimek, Rutar) – 43. Hyka (Radil, Čerešňák).
HC Dynamo Pardubice: Pavlát – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, Houdek – Kousal, Paulovič, Radil – Urban, A. Musil, Hyka – Mandát, Poulíček, Vondráček – Pochobradský, Zeman, Říčka.