Ohlasy 45. kolo

Měli jsme bodovat! Zákrok na Tima? Hrozný pocit, zdraví je nejdůležitější, má jasno Milan Klouček

Bylo to pro něj speciální utkání. Milan Klouček se poprvé postavil mezi tři tyče v plzeňském brankovišti, a osud tomu chtěl tak, že to bylo v zápase proti Pardubicím. I přes velmi dobrý výkon ale Škoda na body nedosáhla.

Plzeň se s Pardubicemi utkala podruhé během krátké doby. Před dvěma týdny měl Milan Klouček na sobě ještě dres Pardubic, dnes si proti tomuto celku odbyl svou premiéru v plzeňském dresu. „Bylo to speciální utkání. Já jsem se ale snažil soustředit jen na sebe. Samozřejmě ty kluky na druhé straně znám, avšak oni taktéž znají mě. Musím dneska spoluhráče pochválit, myslím si, že jsme Pardubice do moc šancí nepustili, určitě to pro nás bylo hratelné utkání,“ praví po utkání Milan Klouček.

A kdy se dozvěděl, že naskočí do zápasu proti Pardubicím? „V Plzni to funguje tak, že nám to trenér brankářů řekne vždy den dopředu. Na zápas jsem se těšil, bral jsem to jako každé další utkání. Dlouho jsem nechytal, tak jsem rád, že jsem opět mohl do brány. Škoda že to výsledkově nevyšlo, dle mého jsme mohli bodovat, zasloužili bychom si to,“ mrzí Kloučka.

Po čtyřiceti minutách platil stav 1:1. Dynamo zkraje třetí třetiny otočilo vývoj na svou stranu, poté šel ale hokej stranou, jelikož Michal Houdek velmi ostrým způsobem trefil Tima Söderlunda do hlavy. Plzeňský útočník byl posléze za velkého potlesku odvezen z ledu na nosítkách. „Byl to hrozný pocit. Nechci úplně hodnotit zákrok, protože jsem to přes celé hřiště moc neviděl. Samozřejmě jsme se všichni o Tima báli, zdraví je to nejdůležitější. Po zápase jsme se naštěstí dozvěděli, že je stabilizovaný a mimo ohrožení života, za což jsme straně rádi.

Indiáni za tento nevybíravý zákrok dostali k dispozici pětiminutovou přesilovou hru, vyrovnat se domácím ale již nepovedlo. „Měli jsme pětiminutovou početní výhodu, škoda, že jsme v ní udělali faul, tam jsme měli velkou šanci srovnat. Nicméně Pardubice jsou zkušený tým a dokázaly si to pohlídat. Měli jsme v závěru ještě power play, ale bohužel. Znovu se budu opakovat, byl to vyrovnaný zápas, určitě jsme si měli sáhnout na body,“ dodává Klouček.

Modrobílí nyní čeká série pěti zápasů na venkovním ledě. Nejprve sehrají ve středu těžký zápas na ledě Sparty, následně v sobotu Winter Classic v německém Kligenthalu proti Karlovým Varům. „Určitě bych chtěl chytat každé utkání, ale to rozhodnutí je na trenérovi brankářů. Já jsem rád, že ten zápas budu moc zažít. Doufám, že vyjde počasí, aby se to uskutečnilo. Už jedno Winter Classic mě minulo, kvůli covidu byl zápas Pardubice – Kladno zrušen. Já už měl již připravenou masku, takže snad letos vše proběhne v pořádku. Všichni se těšíme,“ říká závěrem Milan Klouček.

FOTO: Marek Švamberg.