Ohlasy 11. kolo

Zlaté tři body! Dnešní vítězství by nás mohlo nakopnout, věří Petr Zámorský

Odrazová výhra? Plzeň v Mladé Boleslavi fantasticky otočila zápas z 0:3 na konečných 4:3. Velkou měrou se o to postaral Petr Zámorský, který si krom vítězné branky, připsal na svůj účet i dvě gólové asistence.

V jedenáctém kole na sebe narazily dvě Škodovky, lépe si nakonec vedla ta plzeňská, která zvítězila na ledě soupeře 4:3. „Dneska musím hodnotit zápas z té pozitivní stránky. Prohrávali jsme 0:3, avšak nevzdali jsme se, šli jsme si za tím. Stále jsme věřili, nakonec jsme získali nesmírně cenné tři body, kterých si moc vážíme,“ praví Petr Zámorský.

Mladá Boleslav rovněž nezažívá povedené hokejové období, na co se může spolehnout jsou ale početní výhody, ve kterých se činila i dnes. „Věděli jsme z ranního meetingu, že Boleslav má dobré přesilové hry, mají v kádru hodně šikovné hráče, avšak přesto jsme v oslabení nějaké góly dostali. Nicméně hraje se šedesát minut. Ty chyby jsme, které jsme předtím udělali, posléze odčinili a ve finále z toho jsou pro nás zlaté tři body,“ říká bek Škody.

Ve druhé třetině si domácí vypracovali již tříbrankové vedení, avšak poté vstřelil svou premiérovou branku v plzeňském dresu Tim Söderlund. Ke konci prostřední periody mohli Bruslaři znovu odskočit, avšak činil se brankář Pavlát, který ze své sbírky vytáhl několik skvělých zákroků. „Oba dva gólmani zatím chytají velmi dobře, drží nás. Oni jsou taková naše jistota, že v zápase moc gólů nedostaneme,“ chválí brankáře.

Před poslední dějstvím tak indiáni nadále ztráceli na bodový zisk dvě branky. „Já osobně jsem věřil, že ten zápas můžeme otočit. Měl jsem na bruslích nové nože, takže dnes mi to po celý zápas výborně jezdilo. Celé utkání jsem měl pocit, že týmu můžu více pomoci,“ dodává "Zámek".

V závěrečném dějství se Škodovka postupně tlačila více do zakončení, odměnou jí za to byly trefy Rekonena a Holešinského. Vítěznou branku poté zaznamenal tři minuty před koncem právě Zámorský, navíc dosti šťastným způsobem. „Domácí vyhazovali kotouč z pásma, já jsem ho na modré čáře zachytil. Cítil jsem, že mě jde jejich hráč forčekovat, tak jsem puk bekhendem házel směrem na bránu, určitě jsem nepočítal, že to skončí v bráně, ale zřejmě to chytlo nějakou rýhu v ledu a takový hopík doskákal až do brány. Opět zafungovalo mnohaleté hokejové pravidlo, když nevíš co s pukem, tak vystřel a dneska se to potvrdilo.

Plzeň se tak odlepila od posledního místa v tabulce, pod sebe dostala právě Mladou Boleslav. Další zápas sehrají Západočeši v pátek na svém ledě, kde přivítají hradecký Mountfield. „Vítězný pokřik jsme nezapomněli. Měli jsme nějakou delší špatnou sérii, o to více jsme si to dnes užili. Určitě to může být ten moment, který by nás mohl v sezóně nakopnout k lepším zítřkům,“ uzavírá povídání Petr Zámorský.

FOTO: Marek Švamberg.