Preview 11. kolo

Derby Škodovek uvidí Mladá Boleslav!

Modrobílí se v neděli vydávají mimo své prérie, představí se na ledě Bruslařů.

11. kolo ONLINE: MLADÁ BOLESLAV vs. PLZEŇ od 16:00!


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
15. října 2023
11. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí se s Bruslaři vloni utkali hned šestkrát a až na jeden případ vždy bodovali. V přípravě uspěli 3:2 a padli v prodloužení 1:2, v extralize si pak oba soupeři body rovnoměrně rozdělili. Jaké utkání náš čeká nyní?

Z tábora soupeře
Středočeši vloni zakončil základní část na desátém místě a museli tak do předkola play off. V něm čekala Kometa Brno, která nejprve zvládla domácí dvojduel, aby následně stvrdila postup ve druhém utkání v Mladé Boleslavi.

V létě se v kádru Středočechů udála celá řada změn. Plzeňský odchovanec Matyáš Kantner odešel do Finska, Ondřej Najman do Sparty, David Štich s Pavlem Pýchou a Martinem Beránkem do Českých Budějovic, Alex Lintuniemi do Brna, David Šťastný do Mountfieldu, Mário Lunter do Košic, Maris Bičevskis do Ljubljany a Gašper Krošelj na Slovensko. Na pomoc naopak přišli Jan Štibingr z Liberce, Matti Järvinen, Pavol Skalický a Juhamatti Aaltonen z Finska, Jan Růžička z Mountfieldu, Zach Osburn ze Slovenska a indián Filip Suchý.

V přípravě mužstvo odehrálo osm utkání a radovalo se pouze v nájezdech s Energií a následně naplno se Slavií. Naopak padlo dvakrát bez vstřelené branky s Libercem, na Spartě, dvakrát s Litvínovem a v odvetě v Karlových Varech. V samotné soutěži je bilance podobná, v deseti utkáních Středočeši zvítězili třikrát, aktuální je série pěti porážek bez získaného bodu.

Týmové bodování opanují Róbert Lantoši (5+4) s Juhamatti Aaltonenem (3+6), oba posbírali shodně devět bodů. Mezi třemi tyčemi se lépe daří Janu Růžičkovi, který úspěšnost zákroků vytáhl nad jednadevadesát procent, parťák Filip Novotný je na hodnotě rovných 90.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
HC Kometa Brno 2
(1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Lev (Zámorský, Söderlund) – 9. Kohout (Gazda, Ďaloga), 30. Vincour (Flek, Cingel).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A) – Schleiss (C), Lev (A), Söderlund – Holešinský, Mertl, Matýs – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Indrák – Šiler.


HC Dynamo Parubice 3
BK Mladá Boleslav 1
(0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Říčka (Kousal), 38. Říčka (Kousal, Zohorna), 41. Sedlák (Kaut, Čerešňák) – 36. Lantoši.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Štibingr, Jánošík (A), Osburn, Bernad, Pláněk, Čech – Aaltonen, Järvinen, Šmerha – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, Fořt, Stránský (C) – Závora, Roman, Dvořáček.